Deze films zijn even oprecht als ‘The Fabelmans’

Films | Vanaf vandaag kan je in de VOD-catalogus van Proximus naar 'The Fabelmans' kijken, een film waarin de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg terugblikt op zijn kindertijd. Spielberg koos ervoor om een eerlijk en oprecht verhaal te vertellen over zijn eigen jeugd en dat hebben enkele andere beroemde filmregisseurs ook al eens gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘The Fabelmans’ krijgen we het verhaal te zien van Sammy Fabelman (Mateo Zoryan, Gabriel LaBelle). Een jonge snaak die opgroeit in de Amerikaanse staat Arizona na afloop van Wereldoorlog II. Sammy begint op jonge leeftijd te experimenteren met film en droomt ervan om met zijn filmcamera verhalen te vertellen. Hij maakt, tot groot jolijt van zijn moeder, ook allerlei homevideo’s en komt dankzij die video’s tot de vaststelling dat film ook een zeer onthullend medium kan zijn…

Het verhaal dat in ‘The Fabelmans’ wordt verteld is grotendeels gebaseerd op de kindertijd van Steven Spielberg. De Amerikaanse regisseur speelde sinds 1999 al met het idee om het verhaal van zijn eigen kindertijd te vertellen, maar twijfelde om zijn familie op die manier in de kijker te zetten. In 2021 kwam het project alsnog in een stroomversnelling terecht en begonnen de opnames.

‘The Fabelmans’ is vanaf vandaag beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Roma

In deze film uit 2018 keren we terug naar de jeugd van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón in Mexico-Stad. We beleven het leven in die tijd door de ogen van dienstmeid Cleo (Yalitza Aparicio) die jarenlang bij de welgestelde familie Cuarón heeft ingewoond en heel belangrijk was in het leven van de vermaarde regisseur. We zien ook hoe Cleo en haar lotgenoten veroordeeld zijn tot een leven als dienstmeid en weinig toegang hebben tot de vrijheden en luxe van de Mexicaanse rijkere klasse...

Ontdek ‘Roma’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Boyhood

De Amerikaanse regisseur Richard Linklater kwam in 2014 met een uniek filmproject op de proppen. Hij had twaalf jaar lang werk gemaakt van ‘Boyhood’: een verhaal waarin we de kindertijd en adolescentie van Mason Jr. (Ellar Coltrane) zien ontvouwen. Linklater werkte gedurende deze periode samen met dezelfde hoofdacteurs (Ellar Coltrane, Patricia Arquette en Ethan Hawke) en blikte een uniek coming-of-ageverhaal in waarin we de tijd effectief zien verstrijken en de personages daadwerkelijk ouder zien worden.



Belfast

'No matter how far you go, you never forget where you came from'. Zo luidt de slagzin van het biografische drama ‘Belfast’. In deze film zien we hoe het negenjarige Noord-Ierse jongetje Buddy (Jude Hill) getuige is van het toenemende geweld tussen protestanten en katholieken in zijn stad Belfast. Het gezin van Buddy kon altijd ontsnappen aan het geweld, maar wordt nu toch gedwongen om een drastische keuze te maken… ‘Belfast’ is gebaseerd op de jeugd van de Noord-Ierse regisseur Sir Kenneth Branagh die het script ook zelf heeft geschreven.



Dolor y Gloria

Salvador Mallo (Antonio Banderas) is een succesvolle Spaanse filmregisseur die een van zijn oude films opnieuw uitgegeven ziet worden. Hij kampt met gezondheidsproblemen en dat heeft ook invloed op zijn gemoedstoestand. Samen met een bevriende acteur probeert hij te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en blikt hij terug op zijn leven. De beroemde Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar gaf tijdens een interview met de Amerikaanse filmpers toe dat hij heel wat van zijn eigen levenservaringen in deze film heeft verwerkt.



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top