Twee jaar na het einde: wat doen de leden van Daft Punk nu?

Muziek | Twee jaar geleden trokken Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo de stekker uit hun house- en elektroproject Daft Punk, na internationale successen als ‘Random Access Memories’ en ‘Discovery’. Pickx zocht uit waar beide Fransmannen anno 2023 mee bezig zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In februari 2021 viel na 28 jaar het doek over elektrofenomeen Daft Punk. De twee Fransmannen gaan sindsdien hun eigen weg.

Eind vorige maand kwam het nieuws dat Thomas Bangalter dit voorjaar een soloalbum, ‘Mythologies’, zal uitbrengen. Nog sensationeler misschien was de ‘halve’ onthulling van zijn gezicht: als Daft Punk voor een publiek verscheen, wat dat immers steevast gemaskerd. De twee werden zelden zonder hun ruimte-achtige helmen gespot. Op Instagram deelde Bangalter de cover van zijn aankomende plaat en een realistische tekening van zijn gezicht in profiel. De muziek werd oorspronkelijk gemaakt in opdracht van choreograaf Angelin Preljocaj voor het ballet ‘Mythologies’. Het album komt uit op 7 april.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Erato France (@eratofrance)


In november 2022 raakte bekend dat Bangalter een bijdrage had geleverd aan het album ‘Alpha Zulu’ van de Franse rockband Phoenix. In een interview met Stereogum onthulde frontman Thomas Mars dat Bangalter hielp om de leegte in de studio op te vullen die was ontstaan na het overlijden van de Franse artiest Philippe Zdar. Die had aan verschillende eerdere albums van de band gewerkt. “Thomas kent het potentieel van een nummer; hij weet hoe een demo moet klinken. Hij zou ons een beetje helpen kiezen”, klonk het. Bangalter had in het verleden al een aantal keren met de band samengewerkt. Hij en mede-Daft Punk-lid Guy-Manuel de Homem-Christo waren in de vroege jaren 90 lid van dezelfde band als Phoenix-gitarist Laurent Brancowitz: Darlin’.

Enkele maanden eerder werd Bangalter in de studio gespot met Lil Nas X, wat meteen geruchten over een samenwerking deed oplaaien. In een studiovideo die de ‘Old Town Road’-hitmaker deelde en vervolgens door fans opnieuw werd gedeeld op TikTok was een man die heel erg lijkt op Bangalter kort in beeld te zien met een gitaar. Sindsdien heeft geen van beide artiesten informatie over hun mogelijke samenwerking bevestigd.

Guy-Manuel de Homem-Christo

Wat Guy-Manuel de Homem-Christo betreft: hij is vooral in de schaduw en achter de schermen actief, bij de productie van albums van andere artiesten zoals Sébastien Tellier. Hij is samen met Eric Chedeville van Pumpking Records medeoprichter van de groep Le Knight Club. Zij zijn de oprichters van het platenlabel Crydamoure – een verbastering van de Franse uitdrukking ‘cri d'amour’. Het werk van Homem-Christo’s jongere broer Paul werden door Crydamoure uitgegeven onder de naam Play Paul.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top