Camavinga belichaamt een nieuw tijdperk bij Real Madrid

Sport | Terwijl het einde van veteranen Modric, Benzema en Kroos met rasse schreden nadert bij Real Madrid, staat de nieuwe generatie te popelen om de rol over te nemen. Want elk einde is een nieuw begin, zo luidt het cliché, met Camavinga als symbool van de machtswissel bij Los Merengues.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het verlies in de finale van de Spaanse Supercup tegen Barcelona en de kloof van acht punten met de koploper in de competitie lijkt het succes van Real Madrid te keren. Het einde van een cyclus lijkt nabij. De oude garde zal waarschijnlijk plaats moeten ruimen voor de jongeren. Benzema (35), maar meer nog Kroos (33) en Modric (37) moeten vrezen voor hun plaats nu het bij Real bulkt van het jonge talent.

Onder hen: de Fransman Eduardo Camavinga. De voormalige speler van Stade Rennais, die in de zomer van 2021 in Madrid neerstreek, ontpopt zich geleidelijk tot een sleutelfiguur. Sinds het begin van het seizoen heeft hij geen enkele wedstrijd in La Liga gemist. En sinds enkele weken is hij een vaste waarde in de basisopstelling.

Overgangsfase

Real Madrid is al enkele seizoenen bezig met de voorbereiding op de overgang. Naast Camavinga maken ook jongeren als Vinicius, Tchouameni, Militao, Valverde en Rodrygo deel uit van de selectie. “Ik denk dat dit het begin is van een nieuw tijdperk bij de club”, aldus Carlo Ancelotti. “Het is een overgangsmoment, van het ene fantastische tijdperk naar het andere. De dag dat Karim, Toni en Luka stoppen met spelen – en ik hoop dat het nog jaren duurt – zullen andere spelers klaar staan om dit team over te nemen. Het is geen einde maar een begin.”

Vinicius is al een hele poos basisspeler, maar Camavinga belichaamt echt de verandering, want hij speelt op een positie waar normaal gesproken twee veteranen titularis zijn. Op die manier symboliseert hij de overgang tussen de oude en de nieuwe generatie. Zijn groei sinds het begin van het jaar is opvallend. “Hij kan nu claimen een belangrijke speler in het team te zijn”, merkte El Confidencial onlangs op. “De Fransman heeft laten zien dat er momenteel geen fittere speler in de ploeg is dan hij en vooral: dat zijn honger Madrid vooruit stuwt en zijn teamgenoten aansteekt.”

Middenvelder of linksback?

Eduardo Camavinga arriveerde als middenvelder en speelt sinds kort als linksback. Didier Deschamps, die Camavinga tijdens het WK op die positie uitprobeerde als depanneur, heeft Carlo Ancelotti wellicht op ideeën gebracht. “Hij vormt een uitstekend duo met Vinicius. Vini blijft op zijn flank en Camavinga nijpt naar binnen om gevaar te creëren. Verdedigend is hij erg sterk in één op één-situaties. Hij is daar niet tuk op, maar wij wel”, zei de Italiaanse coach onlangs.

Hoewel hij enkele overtuigende prestaties heeft geleverd, zal Eduardo Camavinga naar verwachting niet lang op de linksback staan. Tegen Elche keerde hij vorige week terug in de basisopstelling als middenvelder, na de terugkeer van Alaba. Als depanneur heeft hij zijn waarde, maar het is duidelijk dat zijn toekomst op het middenveld ligt. Voor hemzelf, maar ook voor Real Madrid.

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top