Moeten we ons stilaan zorgen beginnen maken over Thomas Meunier bij Borussia Dortmund?

Sport |

Borussia Dortmund heeft woensdagavond Chelsea met 1-0 opzij gezet in zijn heenmatch van de achtste finales in de Champions League. Thomas Meunier, de enige overgebleven Belg bij de Borussen, keek 90 minuten lang toe vanop de reservebank.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat er maar één doelpunt te noteren viel in het Signal Iduna Park is een half mirakel gezien de intensiteit van de wedstrijd. De Duitsers en de Engelsen speelden in totaal 35 kansen bij elkaar, waarvan zelfs 21 voor de bezoekers. Net voorbij het uur kroonde Karim Adeyemi zich tot matchwinaar namens de gastheer.

Meunier moet knokken

Thomas Meunier keerde afgelopen zaterdag terug in de kern bij Dortmund na aanslepend blessureleed. Hij mocht in de confrontatie tegen Werder Bremen de laatste minuten komen meepikken. Op het kampioenenbal bleef het bij een rol als bankzitter. Het lijkt er zelfs op dat Meunier ondertussen pas derde keuze is geworden op rechtsachter.

Marius Wolf bestreek ondanks zijn opleiding als middenvelder de rechtsachter tegen Chelsea. In de 73e minuut ruimde hij uiteindelijk plaats voor Julian Ryerson, de winteraanwinst die de overstap maakte van Union Berlijn.

Zomers vertrek?

Op die positie kunnen we ook nog Mateu Morey, die zwaar geblesseerd geraakte in 2021, aan het rijtje toevoegen. Meunier werd in de afgelopen transferperiodes al meermaals een transfer gelinkt en het zou wel eens kunnen dat de 31-jarige Rode Duivel de Duitse grootmacht in de zomer uitwuift.

Zijn contract in Dortmund loopt nog door tot 2024. Hij werd reeds gelinkt aan clubs als Barcelona en Manchester United. Maar alvorens een vertrek aan de orde is, lijdt het geen twijfel dat de gewezen Bruggeling zijn plaats in het elftal wil herwinnen.

Het programma van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top