Rico Lewis, de nieuwe Philippe Lahm volgens Pep Guardiola

Sport |

Het gaat plots hard voor Rico Lewis bij Manchester City. Tot enkele maanden geleden was hij nog onbekend voor het grote publiek en nu maakt hij op heel regelmatige basis minuten onder Pep Guardiola, die gecharmeerd lijkt door het 18-jarige talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie zei er dat Man City geen spelers kan opleiden en enkel maar miljoenen spendeert? Na Phil Foden bonkt er ondertussen met Lewis nog iemand uit de eigen jeugdacademie op de deur. De Citizens lieten Joao Cancelo vertrekken naar Bayern München in de afgelopen mercato, wat erop duidt dat ze binnen de club veel vertrouwen hebben in het potentieel van de jonge rechtsback. Sinds de hervatting van de Premier League na het WK is hij helemaal aan het ontbolsteren.

In de geschiedenis

Lewis vervoegde het team op 8-jarige leeftijd en sindsdien klom hij op tot de hoofdmacht. Vorig jaar was hij nog aanvoerder van de U18 en had hij een belangrijk aandeel in de titel die ze veroverden. Hij grijpt nu volop zijn kans. Op de tweede speeldag van de huidige voetbaljaargang gunde Guardiola hem zijn eerste minuten bij de grote jongens. Begin november werd hij zelfs de jongste City-doelpuntenmaker aller tijden in de Champions League.

“Hij heeft iets speciaals. We werpen hem niets in de schoot want hij is een City-fan die de Academy doorliep. Hij moet het verdienen. Wanneer je hem iets zegt, pikt hij het meteen op”, liet Guardiola zich uit over Lewis.

Philipp Lahm bis

Na het WK zet Guardiola de groeibriljant in op verschillende posities: rechts, links en zelfs centraal. “Hij heeft niet enkel de kwaliteit om goed te spelen, maar ook om heel de ploeg beter te maken. Het is onze Philipp Lahm, haalde Pep begin januari de loftrompet boven.

Zijn kwaliteiten zorgen ervoor dat hij de ideale flankverdediger is, aangezien Guardiola zijn backs graag in het spel betrekt. Het heeft er dan ook alle schijn van dat er een grote toekomst voor hem is weggelegd.

“In de komende jaren zal hij uitgroeien tot een sleutelspeler voor Manchester City”, besloot Guardiola.

Het programma van de 1/8e finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top