Timmy Simons moet Dender uit de degradatiezone loodsen

Sport | Dender EH heeft een opvolger gevonden voor de ontslagen Regi Van Acker. Ex-Rode Duivel Timmy Simons moet de stuurloze Oost-Vlamingen uit de degradatiezone loodsen en naar een verlengd verblijf in de Challenger Pro League coachen. De voormalige middenvelder van Club Brugge, PSV, Nürnberg en Lommel tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 2018 waagt Simons zijn kans als coach. Aanvankelijk als assistent-coach én U16-coach bij Club Brugge en daarna als T2 en T1 bij Zulte Waregem. Na de komst van Mbaye Leye (mei 2022) wilde Zulte Waregem Simons graag een andere functie binnen de club geven, maar die gesprekken liepen af zonder een akkoord. Sinds deze zomer zat hij zonder club.

"Na de vlotte gesprekken met het management van de club zijn we snel tot een akkoord gekomen', vertelt hij op de officiële website van de club. "Vanaf morgen gaan we allen volop werken richting de eerstvolgende wedstrijd, dit samen met de steun van de supporters. Ik kijk er enorm naar uit om aan dit avontuur te beginnen, dit in samenwerking met de staf en spelers.“

Dender sloot het reguliere 1B-seizoen af als 10e (op 12 deelnemers) en moet dus vol aan de bak in de degradatie play-offs. Dender telt momenteel vijf punten meer dan rode lantaarn Virton. Enkel de laatste uit de eindranking degradeert naar de amateurs.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top