Antonio Conte maakt zijn wederoptreden in San Siro

Sport | Antonio Conte keert terug naar zijn vertrouwde San Siro om het dinsdag in de UEFA Champions League op te nemen tegen AC Milan. Een al even speciale als belangrijke wedstrijd voor de Spurs-coach, die tussen 2019 en 2021 aan het hoofd stond van AC Milan-rivaal Inter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Champions League pikt deze week de draad weer op met de heenwedstrijden in de achtste finales. Er staan mooie affiches op het programma, waaronder AC Milan - Tottenham deze dinsdag, exclusief op Pickx+ Sports. De wedstrijd zal een speciaal tintje hebben voor één man: Antonio Conte. Decor is San Siro, waar Conte één van de mooiste pagina’s in zijn trainerscarrière schreef met het winnen van de Scudetto met Inter in 2021. 

Zwarte beest van Milan

Tegen de eeuwige rivalen van Inter zal Conte erop gebrand zijn om zijn track record wat onderlinge confrontaties met de Nerazzurri betreft nog wat te verfraaien. Sinds hij zijn trainerscarrière aanvatte in 2006, heeft Conte Inter Milan 14 keer ontmoet. De statistieken zijn duidelijk: 10 overwinningen, drie gelijke spelen en één nederlaag. Met andere woorden: Inter ligt hem wel.

En als we naar de uitwedstrijden in diezelfde reeks kijken, ziet het plaatje er nog beter uit: 4 gewonnen en 1 gelijkspel in 5 wedstrijden. Gedurende zijn tijd bij Inter leidde Antonio Conte zijn team 4 keer naar de overwinning tegenover slechts één nederlaag. Doet dit het beste vermoeden voor het Tottenham van de vurige Italiaan? Niet echt, want die statistieken zijn meestal folklore. Maar het feit dat Milan in zo’n belabberde vorm verkeert, zou de Spurs een duwtje in de rug kunnen geven om nog een overwinning aan Conte’s palmares toe te voegen.

Conte in topvorm

Conte onderging onlangs een operatie in Italië en keerde vorige week terug op de trainingsgronden. “Fijn om hem vanmorgen weer te zien”, vertelde zijn assistent Cristian Stellini, die het team tijdens zijn afwezigheid leidde, donderdag op een persconferentie. “Hij was aanwezig op de training, hij stond bij ons op het veld, maar hij moet wat rusten. Het was leuk om hem hier met volle energie terug te zien. Hij omhelsde iedereen. We zijn erg blij dat hij terug is.”

Zijn terugkeer en de wedstrijd tegen AC Milan zullen de Italiaanse coach alleen maar meer motiveren om de Milanezen over de knie te leggen. AC Milan is de ploeg die hij tijdens zijn trainerscarrière het vaakst heeft verslagen en ook die waar hij het vaakst oog in oog mee stond. Conte, van nature een nerveus man, zal zijn troepen zeker het zetje geven dat ze nodig hebben om de klus te klaren in San Siro.

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de eerste wedstrijd van de 1/8e finales tussen AC Milan en Tottenham op dinsdag 14 februari, exclusief in het Nederlandstalig tv-aanbod, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus PickxDe wedstrijd PSG-Bayern is uitzonderlijk beschikbaar voor alle Proximus tv-klanten op de zender Pickx Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top