Deze series raken, net als ‘The Last of Us’, een gevoelige snaar

Series | HBO liet enkele weken geleden met ‘The Last of Us’ een gloednieuwe horrorserie op de wereld los. De allereerste afleveringen blijken in de smaak te vallen en dat heeft zo zijn redenen. Zo werd er volgens critici afdoende tijd genomen om personages uit te diepen en mogen kijkers stilstaan bij emotionele gebeurtenissen. ‘The Last of Us’ is lang niet de enigste serie die een gevoelige snaar weet te raken. Dat deden de volgende series immers ook.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chernobyl

In deze vijfdelige miniserie krijgen we de aanloop naar de kernramp van Tsjernobyl in 1986 te zien. De schrijver van de serie, Craig Mazin, besloot om geen documentaire over de gebeurtenissen te maken maar eerder om de feiten aan te dikken met verzonnen elementen. Sommige personages en de meeste dialogen in deze serie hebben dus nooit bestaan, maar dat maakt ‘Chernobyl’ er niet minder intrigerend om. Dat komt in de eerste plaats omdat we emotioneel betrokken raken met de hoofdpersonages en in de tweede plaats omdat we weten wat voor een tragedie er uiteindelijk volgt.

Ontdek 'Chernobyl' op Streamz via Pickx!

Euphoria

Heb je zin om opnieuw in een tienerserie te duiken, maar dan liefst eentje die het leven niet verbloemt? Dan is ‘Euphoria’ wellicht iets voor jou. In deze serie zien we hoe de 17-jarige studente Rue Bennett (Zendaya) haar zus bewusteloos aantreft na een overdosis drugs. Rue neemt zelf ook drugs en probeert hiermee haar bipolaire stoornis te beheersen. Ze wordt voor haar verslaving naar een afkickcentrum gestuurd maar dat heeft geen effect. Haar losbandige leven met haar leeftijdsgenoten trekt haar immers meer aan… In tegenstelling tot in andere tienerseries worden de personages in ‘Euphoria’ geconfronteerd met volwassen thema’s waaronder slutshaming, homofobie, transseksualiteit en fatshaming

Ontdek ‘Euphoria’ op Streamz via Pickx!

I May Destroy You

In deze Britse serie zien we hoe Arabella (Michaela Coel), een Londense schrijfster met Ghanese roots, beslist om een avondje op stap te gaan met vrienden. De volgende ochtend wordt ze wakker en merkt ze dat ze zich niets meer van de avond ervoor herinnert, verschillende blauwe plekken heeft en dat haar smartphone helemaal stuk is. Arabella probeert te achterhalen wat er is gebeurd en ontdekt dat ze seksueel is misbruikt. Ze zoekt hulp en probeert vervolgens te achterhalen wie haar dit aangedaan heeft… De Britse actrice Michaela Coel heeft enkele jaren geleden verteld dat ook zij in het verleden al eens seksueel aangerand is geweest.

Ontdek ‘I May Destroy You’ op Streamz via Pickx!

True Detective

Ongeveer negen jaar geleden introduceerde HBO het allereerste seizoen van ‘True Detective’. In dit eerste seizoen van deze spannende reeks zien we hoe de twee Amerikaanse politiedetectives, Rustin Cohle (Matthew McConaughey) en Martin Hart (Woody Harrelson), een onderzoek voeren naar de moord op een prostituee en op heel wat geheimzinnige aanwijzingen stuiten. Zowel de twee personages, het sterke verhaal, als de gruwelijke gebeurtenissen hielden miljoenen kijkers wekenlang aan hun beeldschermen vastgekluisterd.

Ontdek ‘True Detective' op Streamz via Pickx!

This Is Us

Wat emotionele verhaallijnen betreft, zijn er weinig series die aan ‘This Is Us’ kunnen tippen. In deze reeks volgen we het wel en wee van de familie Pearson. We zien hoe Kevin, Kate en Randall Pearson, drie kinderen van het koppel Jack en Rebecca Pearson, zich een weg door het leven banen, een toekomst proberen uit te bouwen en met zichzelf in het reine proberen te komen. Zoals het in elke familie betaamt, vloeien er in ‘This Is Us’ af en toe wel traantjes en dat zal ook de kijker niet koud laten. Afgezien van de emotionele verhaallijnen bevat deze serie met acteurs Sterling K. Brown, Mandy Moore, Milo Ventimiglia, Chrissy Metz en Justin Hartley ook een topcast.

Ontdek ‘This Is Us’ op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top