Alles wat we weten over de vierde 'Bad Boys'

Films | De kogel is door de kerk: Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan ‘Bad Boys 4’ regisseren, Will Smith en Martin Lawrence keren terug in de twee iconische hoofdrollen. Aangezien de actiefilm ‘Bad Boys for Life’ (vanavond te zien op VTM) een ware blockbuster werd, is dat misschien geen grote verrassing, maar er speelden ook andere factoren mee. Dit is wat we weten over de vierde film in de franchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bad Boys’, het regiedebuut van de intussen wereldberoemde spektakelfilmmaker Michael Bay, was in 1995 een solide toevoeging aan het buddy cop-genre. Uitblinkers in de film waren de twee hoofdrolspelers. Naast het feit dat ze beiden een zwarte huidskleur hebben (een primeur voor het genre), hadden ze een uitstekende chemie. Will Smith en Martin Lawrence waren een ideaal duo voor een komische actiefilm vol oneliners. Fans moesten wachten tot 2003 voor een vervolg, maar ze kregen wel ruimschoots waar ze op hadden gehoopt. ‘Bad Boys II’ was nog populairder dan het origineel.

Dan ging de franchise voor lange tijd de kast in. Tot het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah van producent Jerry Bruckheimer de vraag kreeg wat voor film ze wilden maken. Ze moesten geen seconde twijfelen: ‘Bad Boys’. Het resultaat is ‘Bad Boys for Life’, het vervolg dat in 2020 verscheen. De film was een groot kassucces, een van de best scorende films van het coronajaar. Voor de fans was er nog meer goed nieuws: de deur naar een vierde film werd door het verhaal wagenwijd open gezet.

Losse schroeven

Er zou dus een ‘Bad Boys 4’ komen, daar was iedereen van overtuigd. Maar dan werd het project op losse schroeven gezet. Na de beruchte klap die Will Smith op de Oscarceremonie van vorig jaar uitdeelde aan komiek Chris Rock, waren ineens alle films waar de acteur aan werkte geen zekerheden meer. De productie van de film ‘Fast and Loose’ werd op pauze gezet, net als die van ‘Bad Boys 4’.

Smith trok zich even terug uit het publieke leven en lanceerde uiteindelijk ook een video waarin hij zijn verontschuldigingen aanbood. Volgens sommigen een verwoede poging om zijn carrière en reputatie te redden. In elk geval lijkt het gewerkt te hebben. Na enkele maanden in het ongewisse, kwamen Smith en Lawrence eind januari zelf met een aankondiging op de proppen: ‘Bad Boys 4’ wordt gemaakt. En Adil en Bilall mogen opnieuw regisseren, leerden we.

Dat laatste is geen grote verrassing, want met ‘Bad Boys for Life’ bewees het duo dat ze de franchise naar een niveau kunnen tillen dat de fans van het eerste uur tevreden houdt en tegelijk recensenten bekoort – wat bij de eerste twee films niet zozeer het geval was. Dat Smith na het incident op de Oscars opnieuw het gezicht mag zijn van de grote franchise, is eigenlijk ook niet zo verrassend. Op sociale media lijkt de reputatie van de acteur helemaal hersteld te zijn, als we zijn likes mogen geloven, en ook Apple TV+ gaf al een blijk van vertrouwen door Smith te casten in slavernijdrama ‘Emancipation’. Dat er nog wat plooien glad te strijken zijn tussen Smith en de Academy, betwijfelen we niet, maar de acteur lijkt wel grotendeels terug te zijn van weggeweest.

In productie

Hoofdrollen voor Will Smith en Martin Lawrence dus, dat weten we al. We weten ook dat de film momenteel al gedraaid wordt, want Will Smith gaf te kennen dat hij daardoor niet aanwezig kon zijn op de uitreiking van de Grammy Awards. Over de rest van de cast is nog niet veel geweten.

Adil en Bilall regisseren de film dus, wat betekent dat de flitsende visuele stijl van het vorige deel zeker terugkeert. Het scenario is van de hand van Chris Bremner, die ook al de scenarist was van ‘Bad Boys for Life’. We kunnen ons dus ongetwijfeld verwachten aan dezelfde snedige, kibbelende dialogen als in de vorige film. Bremners andere wapenfeiten zijn films als ‘The Man from Toronto’, ‘The Wedding Ringer’ en het aangekondigde ‘National Treasure 3’.

Over het verhaal is het nog koffiedik kijken en zelfs de titel kennen we nog niet. Maar op basis van de mensen die eraan meewerken, kunnen we wel al voorspellen dat het weer een geflipte, hilarische en spannende prent wordt.

Bekijk ‘Bad Boys for Life’ op zaterdag om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top