LeBron James staat op een zucht van het all-time puntenrecord in de NBA

Basketbal | Gisteravond moesten LA Lakers voor de 28e keer dit seizoen het onderspit delven in de NBA. De ploeg van LeBron James verloor immers met 121-136 van New Orleans Pelicans. LeBron was net als zijn teamgenoten danig misnoegd over het resultaat, maar kon zich wel optrekken aan zijn 27 gescoorde punten. Dankzij deze knalprestatie staat hij op het punt om het all-time puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar te breken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Neen, de Lakers draaien dit jaar helemaal geen topseizoen. De basketballers uit Los Angeles wisselen goede wedstrijden soms af met zeer makke prestaties en dat zien we terug in rangschikking. In de Pacific Division staan de Lakers pas vijfde en in de Western Conference staat de Amerikaanse basketbalfranchise pas dertiende. De Lakers maken nog kans om deel te nemen aan de play-offs, toch wordt daar dezer dagen nog niet veel over gesproken. Het gespreksonderwerp van dienst is immers het all-time puntenrecord van Kareem Abdul-Jabbar dat naar alle verwachtingen deze week zal gebroken worden door LeBron James.

De legendarische Kareem Abdul-Jabbar heeft in zijn basketbalcarrière maar liefst 38.387 punten gescoord en dat is, tot op de dag van vandaag, nog steeds het hoogste aantal punten ooit voor een speler uit de NBA. LeBron James heeft momenteel 38.351 punten op zijn conto staan en moet dus nog maar 36 punten scoren voordat hij het record van Abdul-Jabbar kan afsnoepen. LeBron scoort gemiddeld 30 punten per wedstrijd, dus zal het record heel binnenkort sneuvelen.

Tegen Oklahoma of de Bucks

Naar alle verwachtingen gebeurt dat dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder. Mocht het record dan niet sneuvelen, dan volgt er vrijdag een nieuwe kans tegen Milwaukee Bucks: de ploeg waarvoor Kareem Abdul-Jabbar overigens zijn eerste truitjes heeft natgemaakt. De ticketprijzen voor beide wedstrijden zijn trouwens al enorm opgelopen.

Kareem Abdul-Jabbar zal ook van de partij zijn. De huidige recordhouder wil dit belangrijke NBA-moment immers niet missen, ook al heeft hij in het verleden al eens kritiek geuit richting het adres van LeBron James. “Toen ik in 1984 het puntenrecord afsnoepte van Wilt Chamberlain, zat dat de man enigzins dwars. Chamberlain beschouwde me immers als een rivaal. Ik kijk anders naar LeBron James. Ik zal met bloemetjes naar hem gooien en hem overladen met complimenten.”

Volg de NBA het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top