Vitinha, de spits die Marseille vleugels moet geven

Ligue 1 |

Ook Olympique Marseille heeft zijn slag geslagen tijdens de wintermercato. Ze haalden de Portugese spits Vitinha binnen. Een spits die wel eens wordt vergeleken met Haaland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het heeft even geduurd, maar Marseille plooide aan het einde van de transferperiode dan toch en tastte diep in de buidel voor een mooie transfer. Nadat Marseille een bod van 30 miljoen euro voor Terem Moffi van L’Orient weigerde, zwichtte voorzitter Pablo Longoria voor de aankoop van Vítor Manuel Carvalho Oliveira, bijgenaamd Vitinha. Niet te verwarren met de middenvelder van PSG.

Duurste transfer ooit

De komst van Vitinha betekent veel voor de fans van Marseille. De speler van Braga had veel interesse van ploegen uit de Engelse middenmoot - Southampton bood hem bijvoorbeeld een veel aantrekkelijker contract aan - maar de 22-jarige aanvaller koos toch voor Frankrijk. Southampton schakelde over naar plan B en haalde dan Onuachu binnen.

Pablo Longoria staat nu bijna twee jaar aan het roer bij OM en heeft de club weer geleerd wat winnen is. Marseille staat nu tweede in in Ligue 1 op slechts vijf punten van leider PSG. Het doel van de club is om de titel te winnen. Iets wat sinds 2010 niet meer gelukt is. De clubleiding wil met de transfer laten zien dat ze bereid is te investeren in de groei van de club. De transfersom van Vitinha bedroeg 32 miljoen euro. Met bonussen bijgerekend, is hij de duurste aanwinst in de geschiedenis van de club.

De nieuwe Haaland

Vitinha is een van de grootste beloftes van het Portugese voetbal. Hij werd in 2021 prof bij Braga en kon sindsdien niet stoppen met scoren. Dit seizoen heeft hij al 7 doelpunten en 3 assists op de teller staan. De fans van Braga gaven hem daarom ook de bijnaam “Haaland de la Pedreira”.

“Hij heeft een enorm talent om de bal onder druk bij te houden. Hij kan diep gaan, maar ook met zijn rug naar het doel spelen. Hij gebruikt zijn grootte, kracht en snelheid om de verdediging te slim af te zijn. Bovenal lijkt hij onuitputtelijk en valt hij voortdurend de tegenstanders lastig met zijn pressing", vertelde scout Chaka Simbeve aan L'Equipe. In de aanval is hij alvast goed omringd door Alexis Sanchez en voormalig Genk-speler Ruslan Malinovskyi. Kan het trio voor genoeg dreiging zorgen om PSG de titel af te snoepen? Het belooft nog spannend te worden.

Meer lezen over de Ligue 1?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top