Getouwtrek omtrent Onuachu, Lokonga verlaat Arsenal

Sport | De wintermercato draait op volle toeren, want tot 31 januari hebben de voetbalclubs nog de tijd om hun teams te versterken. Pickx verzamelt de belangrijkste geruchten en officiële mededelingen op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft afscheid genomen van Eder Balanta. De defensieve middenvelder wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Schalke 04, dat geen aankoopoptie bedong. Bij Sporting Charleroi stuurden ze aanvaller Antony Descotte dan weer op huurbasis naar FC Utrecht, dat wel een aankoopoptie wist af te dwingen. De Zebra’s hebben met Adem Zorgane een smaakmaker in hun rangen en Olympique Lyon en RC Lens polsten, maar Charleroi vraagt 15 miljoen euro.

Bij Anderlecht ook nog uitgaand verkeer. Sebastiano Esposito verbrak zijn uitleenbeurt en tekende bij Bari. Enock Agyei staat dan weer bijzonder dicht bij een transfer naar het Burnley van Vincent Kompany. Paars-wit hoopt vandaag met Harry Toffolo en een spits nog twee spelers aan te trekken, maar de tijd begint te dringen.

Bij KRC Genk is het vandaag nog alle hens aan dek omtrent Paul Onuachu. Southampton maakt hem het hof en de spits kan er voor 4,5 jaar tekenen. De leider uit de Jupiler Pro League wil enkel praten bij een bod tussen de 15 en 20 miljoen euro. Provinciegenoot STVV stalde Matthias Delorge bij Lierse Kempenzonen. Tot slot is er nog AA Gent, dat op het punt zou staan om de 20-jarige aanvaller Gift Orban over te nemen van Stabaek. De Buffalo's zouden ruim 3 miljoen euro betalen.

In het buitenland zijn het nog spannende uren voor een aantal Belgen. PSG polste bij Dodi Lukebakio (Hertha BSC) en Johan Bakayoko (PSV). Daarnaast trekt Thorgan Hazard via een huurdeal van Borussia Dortmund naar PSV en Sambi Lokonga staat op het punt om door Arsenal uitgeleend te worden aan Crystal Palace.

De grootste transfer kwam ongetwijfeld uit München. Joao Cancelo werd door Manchester City immers uitgeleend aan Bayern München. De Duitse topclub kan hem in de zomer voor 70 miljoen euro aankopen. Marcel Sabitzer trekt mogelijk van München naar Manchester, want Man Utd hoopt hem naar Old Trafford te halen om de geblesseerde Christian Eriksen te vervangen.

Er zitten mogelijk nog een aantal straffe transfers in de pijplijn, want Jorginho is op weg van Chelsea naar Arsenal en Hakim Ziyech kan Chelsea op zijn beurt inruilen voor PSG. Sofyan Amrabat wil op zijn beurt dan weer de overstap maken van Fiorentina naar FC Barcelona, maar de kans is zeer klein dat die transfer doorgang zal vinden.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga via Eleven Sports en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports.

Nog meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top