Roeselare hoopt tegen Menen veertiende overwinning op rij te halen

Sport |

Roeselare is dit seizoen niet te stoppen en heeft nog geen enkele wedstrijd verloren, met een record van dertien overwinningen in evenveel wedstrijden. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag won Roeselare nog tegen Gent, dat vierde staat in de stand, met 3-1 (25-16, 22-25, 25-17, 25-22). Goed voor een dertiende (!) overwinning op rij. De regerende Belgische kampioenen gaven een set toe aan Gent, nog maar de vijfde set die Roeselare dit seizoen verloor.

Zware klus voor Menen

Maar de ploeg uit Roeselare liet het hoofd niet hangen na de verloren set en nam alweer snel de controle over de wedstrijd. Zij staan nu aan de leiding met 38 van de 39 mogelijke punten en vooral op negen punten voorsprong van runner-up Maaseik. Deze woensdag is het aan Menen om de ongelooflijke streak van Roeselare te proberen breken, een rematch van de finale van vorig jaar.

Al stelde de vice-kampioen dit seizoen teleur. Na een valse start met vier nederlagen op rij, wist Menen het tij nog niet helemaal te keren. Ze hebben sindsdien zes keer gewonnen, maar konden niet bevestigen en verloren nog eens drie wedstrijden, de laatste dit weekend tegen Maaseik. Het wordt afwachten of Menen zich kan herpakken, al wordt het tegen Roeselare een aartsmoeilijke klus.

Volg de wedstrijd in de Lotto Volley League tussen Roeselare en Menen woendag 1 februari vanaf 20u30 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top