Moeilijke seizoensstart voor Stoffel Vandoorne in de Formule E

Sport |

De formule E had dit weekend twee manches in Saoedi-Arabië in petto, de tweede ontmoeting van het seizoen. Titelverdediger Stoffel Vandoorne zit voorlopig in een lastig parket.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slechts één punt in drie races, dat is niet genoeg voor regerend Formule E wereldkampioen Stoffel Vandoorne. Na een tiende plaats en één puntje in Mexico tijdens de openingsronde, vertrekt Vandoorne nu met lege handen uit Saoedie-Arabië.

Verandering van spijs

Vorig jaar rond deze tijd zat de Kortrijkzaan al aan 28 stuks, maar dit seizoen heeft Vandoorne het zichtbaar moeilijker. Hij moet zijn draai nog vinden in zijn nieuwe wagen. Na drie seizoenen bij Mercedes heeft het team besloten zich terug te trekken uit de Formule E. Nochtans was Mercedes de afgelopen seizoenen dominant in de discipline, zowel qua wagens als piloten.

De Belg moest opzoek naar een nieuwe werkgever en vond onderdak bij het Frans-Amerikaanse team DS Penske. Het doel was duidelijk, opnieuw wereldkampioen worden, vooral omdat hij werd herenigd met de Fransman Jean-Eric Vergne, tweevoudig kampioen in de discipline.

Dit seizoen maken de Gen2-wagens van vorig jaar plaats voor de lichtere, krachtigere en snellere Gen3-types. En het is duidelijk dat Vandoorne zijn Gen2 mist.

Druk schema

Niet alleen Vandoorne lijkt zich moeilijk aan te passen, het hele DS Penske-team heeft moeite met de nieuwe wagens. Vergne scoorde dit seizoen ook nog maar 6 punten. Nu Vandoorne ook reservecoureur voor Aston Martin in de Formule 1 is geworden, heeft de Belg ook een veel drukker schema. Ook dat kan de mindere seizoensstart van Vandoorne verklaren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top