Beerschot nu al kampioen van de nipte overwinningen

Challenger Pro League | De fans van Beerschot VA zagen vrijdagavond hun team een 0-2 achterstand omzetten in een 3-2 overwinning na late goals van youngster Van Himbeeck en aanvoerder Sanusi. Het Kiel was een delirium nabij; want door deze zege is Beerschot nu zeker van deelname aan de promotie Play-offs én zet het Beveren en RWDM (die later dit weekend nog in actie komen) opnieuw onder druk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al de derde keer dit seizoen dat Beerschot toch nog een overwinning boekte nadat het op achterstand was gekomen. Enkel Lierse slaagde erin om nog vaker een achterstand om te zetten in een driepunter (4x).

Maar toch is Beerschot met voorsprong de ploeg waarbij de fans het langst moeten beven en bibberen. De Mannekes wonnen dit seizoen twaalf matchen en bij negen van die overwinningen bedroeg het verschil met het andere team slechts één doelpunt. Daarmee is Beerschot nu al de 'kampioen van de nipte zeges', want eerste achtervolgers RWDM, Lommel en Deinze boekten slechts vijf nipte zeges.

Mentaliteit

Bij de overwinningen met meer dan één goal verschil staat Beerschot zelfs maar net boven de kelderploegen. De troepen van Wieland wonnen slechts 3x met een ruimere voorsprong en enkel Jong Genk, SL16 FC en Virton doen daarin slechter.

Fan zijn van Beerschot is dus niet voor hartlijders; maar wie houdt van spanning, sensatie en een gezonde portie vechtlust en mentaliteit zit wél op zijn plaats in het zog van de Mannekes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top