Dante Vanzeir naar de MLS, Willian Pacho naar de Bundesliga

Sport |

De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële transfers in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dante Vanzeir staat op het punt om Union St-Gilloise te verlaten voor een avontuur in de VS. Het huidige nummer twee in de JPL heeft daarover een princiepsakkoord gevonden met New York Red Bulls, dat uitkomt in de MLS. Ook de speler zelf heeft al een overeenkomst met de Amerikaanse topklasser. Met de transfer zou zo’n 5 miljoen euro gemoeid zijn.

Zoals we dinsdag al meldden, vertrekt Selim Amallah naar Real Valladolid, dat in de Spaanse La Liga verwikkeld is in een degradatiestrijd. Standard zou zo’n 2 miljoen euro vangen voor zijn Marokkaanse international en volgens DH werd er ook 20% bedongen op een volgend transferbedrag.

Antwerp, nog volop in koers voor een dubbel, ziet na dit seizoen zijn defensieve sterkhouder Willian Pacho vertrekken. De 21-jarige Ecuadoriaan heeft een lucratief aanbod van Eintracht Frankfurt op zak, de Bundesligaclub wil maar liefst 16 miljoen euro op tafel leggen voor die transfer. Daarmee zou Pacho de duurste uitgaande transfer worden in de geschiedenis van The Great Old.

Club Brugge, de voorbije maanden defensief erg onzeker gebleken, wil Jack Hendry terug naar België halen. De Schotse verdediger werd uitgeleend aan Cremonese, maar heeft het daar moeilijk om zich door te zetten. De nieuwe Clubcoach Scott Parker ziet hem graag terugkeren als bijkomende optie in zijn defensie.

In het buitenland lijkt Atlético Madrid nog niet uitgeshopt bij FC Barcelona. Nadat het eerder al Memphis Depay naar de Spaanse hoofdstad haalde, wil het nu Ferran Torres huren bij de rivaal uit Catalonië.

In Italië krijgt AS Roma het moeilijk om goudhaantje Nicolo Zaniolo langer bij zich te houden. De aanvaller geniet verregaande interesse van AC Milan, PSG, Tottenham en Bournemouth. Die laatstgenoemde club heeft zelfs al een bod van 30 miljoen euro uitgebracht. Maar Roma zou al een vervanger op het oog hebben: Hakim Ziyech van Chelsea.

PSG is al bezig met volgend seizoen. Het bereidt een bod voor op Milan Skriniar, de verdediger wil zijn contract bij Inter niet verlengen, waardoor een transfer deze zomer wenselijk is. De onderhandelingen met PSG zitten in een laatste fase, zo meldt Gazzetta dello Sport. Al liggen de vraagprijs en de geboden prijs nog ver uit elkaar: PSG biedt 10 miljoen euro, Inter wil het dubbele.

Bij Arsenal, leider in de Premier League, zitten ze ook niet stil. De Londense club wil zich opnieuw versterken met een oude bekende uit de Jupiler Pro League, met name Moises Caicedo, twee seizoenen geleden nog een half jaar uitkomend voor Beerschot en tegenwoordig een sterkhouder bij Brighton. De Ecuadoriaanse international moet zo’n 85 miljoen euro kosten volgens Sky Sports. Die andere Londense club, Chelsea, dat een rotcampagne doormaakt, dreigt Kai Havertz kwijt te spelen. Er zijn veel gegadigden, maar de transferprijs ligt hoog: 60 miljoen euro.

Volg de Jupiler Pro League heel het seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League. Ook de Bundesliga, de Serie A en La Liga kan je via Eleven Sports volgen. De UEFA Champions League beleef je op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports.

Meer lezen over de voetbalactualiteit?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top