Blockbuster vs. verborgen filmparel van de maand: ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ vs. ‘Everything Everywhere All at Once’

Films | Van The Marvel Cinematic Universe tot een kleine wasserette in de VS, het multiversum is overal aanwezig.

Door MF

Deel dit nieuws

We vergelijken blockbuster ‘Doctor Strange in The Multiverse of Madness’ met de verborgen parel ‘Everything Everywhere All at Once’.

Multiversum, open u

In ‘Everything Everywhere All at Once’ staat de wasserette van Evelyn (Michelle Yeoh) op de rand van de afgrond en loopt haar huwelijk op de klippen. Daarnaast gaan de relaties met haar vader en dochter ook niet al te best. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook nog eens onaangenaam bezoek van een belastingcontroleur. Wanneer agent Deirdre (Jamie Lee Curtis) ook nog eens boos wordt op Evelyn, opent ze - jawel - een  breuk in het multiversum . Maar zal ze ook in het konijnenhol springen?

Na de gebeurtenissen in ‘WandaVision’ en ‘Spider-Man: No Way Home’ heeft Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) de hulp nodig van Wanda (Elisabeth Olsen). Hij heeft namelijk onbewust door een verboden spreuk  het  multiversum geopend. Samen met America Chavez (Xochitl Gomez) doorkruist hij verschillende realiteiten. Strange gebruikt verschillende versies van zichzelf, in de hoop de demonen te verslaan.

De ‘madness’ van het multiversum

Wanneer Wanda ontdekt wat America kan, zet ze de achtervolging in om haar gezin uit WandaVision terug te halen. Zij is namelijk de enige die haar kinderen kan terughalen via het multiversum. Wanneer Strange weigert, valt Wanda de Kamar-Taj aan, waar heel wat magiërs sneuvelen. Eén ding is wel duidelijk, de Darkhold (het magische boek) moet vernietigd worden om Wanda te stoppen. Maar dat blijkt niet zo simpel. Op zoek naar hulp worden Strange en Chavez tegengehouden door de illuminati en Wanda zit hen op de hielen. Lukt het Strange om Wanda te stoppen en het multiversum terug te sluiten? Of neemt Wanda het over zodat ze eindelijk bij haar kinderen kan zijn?Na het openen van het multiversum in ‘Everything Everywhere All at Once’ wordt duidelijk dat elke levenskeuze die Evelyn maakt een nieuw universum creëert. Dankzij de ‘verse-jumping’ technologie krijgt Evelyn toegang tot de herinneringen, vaardigheden en lichamen van haar parallelle zelf. Ondertussen is de geest van haar dochter Joy versplinterd tijdens het springen. Hierdoor is er een zwart gat ontstaan die het multiversum bedreigt. Intussen moeten ze strijden tegen Jobu, die het multiversum wil beëindigen. Maar dat is buiten Evelyn gerekend. Komt het nog goed tussen Evelyn en haar familie?Deze twee films zijn absolute toppers die je meenemen doorheen verschillende werelden.
‘Doctor Strange in The Multiverse of Madness’ en ‘Everything Everywhere All at Once’ zijn beide beschikbaar in je Proximus VOD-catalogus . Veel kijkplezier!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top