Standard Femina wil haar plek in de top vijf veiligstellen

Lotto Super League | Standard Femina komt, een week nadat hun vorige match door de sneeuw werd uitgesteld, weer in actie. Ze nemen het op tegen de dames van AA Gent en voor de Luikenaars is er maar een optie in de strijd om een plaats in de play-offs: winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Standard Femina speelde dit seizoen nog maar 13 wedstrijden, terwijl anderen – zoals Gent – al aan 16 partijen zitten. Desondanks staan de Rouches vijfde in de Lotto Super League, op slechts twee punten van Gent. Standard Femina moet nog vol aan de bak om play-off 1 te halen.

Club YLA en Essevee Women liggen immers op de loer, waardoor de wedstrijd tegen Gent van cruciaal belang is. Ze willen de kloof met de Oost-Vlamingen niet groter zien worden en ze willen de twee West-Vlaamse achtervolgers achter zich houden. Een driepunter is dus meer dan welkom.

Onzekere defensie

Als Standard Femina de drie punten wil pakken, dan moeten ze profiteren van de niet al te stabiele Gentse defensie. Ze incasseerden dit seizoen al 26 tegendoelpunten in 16 wedstrijden. Dat is geen goed gemiddelde voor een team dat de top vijf wil halen. Standard Femina incasseerde amper13 tegengoals in evenveel wedstrijden.

Pikant detail: in de heenwedstrijd wonnen de Luikenaars met 4-0. Kunnen ze deze prestatie nog een keer herhalen? Standard Femina wist dit seizoen al indruk te maken met enkele ruime overwinningen, maar tegen topteams als Genk, OHL en Anderlecht kenden ze dan weer de nodige problemen.

Het programma van speeldag 18 van de Lotto Super League:

Vrijdag 27 januari

Zaterdag 28 januari

Volg het beste van het Lotto Super League seizoen, inclusief de wedstrijd tussen Standard Fémina en KAA Gent Ladies op zaterdag 28 januari om 13u25, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. Via onze website kan je ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de rangschikkingen en de kalender van de Belgische vrouwenvoetbalcompetitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top