Standard moet volle buit pakken tegen Malinwa om kans te behouden op Champions' Play-offs

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League gaat deze week verder met de 21e speeldag, waarop Standard en KV Mechelen nu dinsdag de degens kruisen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 21 van de Jupiler Pro League is alweer aangebroken. Aanstaande dinsdag staan drie wedstrijden op het programma. Om 18u30 reist KAS Eupen naar Oud-Heverlee Leuven. De Panda’s, die nog steeds flirten met de gevarenzone in de stand, zullen trachten hun eerste punten van het nieuwe jaar te pakken.

Krijgt reeks van Union een vervolg?

Om 20u45 moet Standard thuis winnen van het nummer 13 in de stand, KV Mechelen, als het zijn kansen op de felbegeerde Champions' Play-offs gaaf wil houden. De Rouches hebben sinds 29 oktober niet meer gewonnen. Tegelijkertijd reist Racing Genk, soevereine koploper, af naar Westerlo. De Limburgers zullen moeten oppassen om niet in de val te lopen van de verrassende promovendus, die nog steeds op de zevende plaats staat in het klassement.

Woensdag staat Cercle Brugge voor een zware opgave tegen Union om 18u30 in Jan Breydel. De Brusselse volksclub maakte afgelopen weekend opnieuw indruk tegen Antwerp en is momenteel de grootste uitdager van Genk. Union heeft niet meer verloren in de competitie sinds 11 september: een hele poos. Aan de kust start de Great Old als favoriet tegen degradatiekandidaat KV Oostende.

Club wil vertrouwen tanken

Om 20u45 zal Anderlecht, dat op een teleurstellende twaalfde plaats staat, tegen de voorlaatste, Zulte Waregem, proberen voort te bouwen op hun miraculeuze punt bij Club Brugge om op te klimmen in de stand. Ondertussen ontvangt KV Kortrijk hekkensluiter Seraing in een belangrijke match in de degradatiestrijd.

Donderdag staan de laatste twee wedstrijden van deze speeldag gepland. Om 18u30 vindt in de Ghelamco Arena een interessant duel plaats tussen AA Gent en Sporting Charleroi. De Zebra's van Felice Mazzu, op de elfde plaats, hebben hun vertrouwen herwonnen na een bemoedigende zes op zes. Wat kunnen ze doen tegen de Buffalo’s, die vijfde staan en strijden voor de Champions play-offs

Om 20u45 ten slotte zal landskampioen Club Brugge, dat het nog steeds moeilijk heeft in de competitie, hopen dichter bij de top drie te sluipen door hun moeilijke verplaatsing naar Sint-Truiden tot een goed eind te brengen.

Het programma van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League:

Dinsdag 17 januari

Woensdag 18 januari

Donderdag 19 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top