‘The Last of Us’: alles wat je moet weten over de adaptatie van het spel

Series | Film- en tv-adaptaties van computerspelletjes zijn lang niet altijd even populair, maar series als ‘Arcane’ toonden onlangs wel aan dat het het tij misschien aan het keren is. ‘The Last of Us’ is ook gebaseerd op een spel en is een van de langst verwachte series van het moment. Pickx geeft je alles mee dat je moet weten over de reeks die vanaf 16 januari te zien is op Streamz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Last of Us’ speelt zich af in de Verenigde Staten na een apocalyptische virusuitbraak. In de loop van het verhaal reizen we door diverse landschappen. Steden als Boston, Pittsburgh en Boulder, allemaal even verlaten, maar ook de bossen van Wyoming en een verlaten stuwdam passeren de revue. De serie werd echter opgenomen in het Canadese Alberta, tussen juli 2021 en juni 2022. Qua budget is het de grootste Canadese productie ooit.

De cast

In het spel zijn Joel Miller en Ellie Williams de twee protagonisten. Hun stemmen werden ingesproken door Troy Baker en Ashley Johnson, beiden prominente stemacteurs. In de serie worden de rollen vertolkt door Pedro Pascal (‘Narcos’, ‘The Mandalorian’) en Bella Ramsey (‘Game of Thrones’).

De twee stemacteurs uit het spel krijgen ook een rol in de HBO-serie, maar het is nog niet duidelijk hoe die eruit zal zien. Daarnaast zijn ook rollen weggelegd voor Nick Offerman, Gabriel Luna en Anna Torv, om er maar enkelen te noemen.

Het verhaal

Net als in het verhaal waar de serie de mosterd haalt, zal ruwe bolster Joel het tienermeisje Ellie door het post-apocalyptische landschap moeten smokkelen. Ellie zou namelijk belangrijk kunnen zijn voor het voortbestaan van de mensheid en ze mag niet in de verkeerde handen vallen.

Net als in het spel zullen we de sterke band zien ontstaan tussen Joel en Ellie, die eerst noodgedwongen met elkaar opgescheept zitten, maar steeds meer voor elkaar gaan betekenen. Het spel ‘The Last of Us’ kreeg een nog donkerdere sequel, dus mochten de makers van de serie al aan een tweede seizoen denken, hebben ze alvast een verhaal klaarstaan.

Geen gewone zombies

De val van de samenleving gebeurde in ‘The Last of Us’ door een parasiet die gastheren in monsterlijke wezens verandert. De parasiet is gebaseerd op de zogenaamde cordyceps, een echt bestaande schimmel die de hersenen van insecten kan aantasten om hen ander gedrag te laten vertonen. De bedenkers van het spel maakten de denkoefening: wat als zo’n schimmel ook mensen kan aanvallen?

Het antwoord: dan veranderen ze in zogenaamde clickers, mensachtige monsters die onder de schimmels en paddenstoelachtige gezwellen zitten en het klikkende geluid maken waarmee ze zich, net als een vleermuis, een weg banen.

Eerste adaptatie

Productiehuis HBO staat hoog aangeschreven en heeft er al series als ‘Euphoria’, ‘Chernobyl’, ‘The Sopranos’ en ‘Game of Thrones’ op zitten. Om maar te schetsen dat het bronmateriaal in goede handen is. Het is wel de allereerste keer dat HBO zich aan een adaptatie van een computerspel waagt.

De verwachtingen van de fans zijn in elk geval groot. Het spel uit 2013 werd een enorm succes. Het was een van de best verkopende spellen van dat jaar en werd gelauwerd op de Game of the Year-awards. Het tweede deel in de spellenreeks verdeelde de meningen iets meer, maar reeg wel de prijzen aan elkaar. Er zullen met andere woorden talloze fans overtuigd moeten worden.

Ontdek ‘The Last of Us’ vanaf 16 januari op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top