Goedele Liekens trapt ‘De Laatste 100 Uur’ af

Series | In het nieuwe programma van Luk Alloo op Pickx+, ‘De Laatste 100 Uur’, komt elke week een andere BV een uur lang over de grote en kleine dingen des levens praten. In de allereerste aflevering was dat ex-miss, psychologe en presentatrice Goedele Liekens. Wekelijks zoeken we uit of de toekomst van de gast in de sterren geschreven stond, en wat hun belangrijkste levensles is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Goedele Liekens viert op 21 januari van dit jaar haar zestigste verjaardag. Ze studeerde af als psychologe, maar werd als 23-jarige plotsklaps bekend in het hele land toen ze Miss België werd. In tegenstelling tot veel van concurrentes was ze voordien nog niet actief als model, ze wist niet eens dat haar zus haar had ingeschreven. Ze won de verkiezing naar eigen zeggen vooral omdat ze mondig was en wat te vertellen had, wat later op de Miss Universe-verkiezing nog tot wat controverse zou leiden.

Haar titel als Miss België leidde tot een carrière als schermgezicht, eerst op de Nederlandse VARA en later ook in Vlaanderen op VTM. ‘Wie ben ik?’, ‘Goedele’, ‘Recht van antwoord’ en ‘Sex Academy’ zijn slechts enkele van de vele programma’s die ze presenteerde. Intussen profileerde ze zichzelf ook als seksuologe die nooit een blad voor de mond neemt. Met boeken als ‘Het vaginaboek’ en ‘Haar orgasmeboek’ trapte ze heilige huisjes in en baande ze de weg voor meer open gesprekken over seksualiteit.

Tekenen aan de wand

In ‘De Laatste 100 Uur’ praat Goedele met Luk Alloo over wat ze zou doen als ze nog maar honderd uur te leven had, maar beginnen doet de gastheer bij de jeugd van de presentatrice. Uit dat gesprek maken we op dat er al vroeg tekenen aan de wand waren dat Goedele zou worden wie ze vandaag is.

Ze omschrijft zichzelf als een verlegen kind, maar het rebelse karakter was blijkbaar toch al vroeg aanwezig. Zo organiseerde Goedele als tienjarige een zitstaking op haar school nadat een turnlerares te hard was omgegaan met een leerlinge die wat zwaarlijviger was. Ze werd op de vingers getikt door de directie, maar die besefte ook dat ze eigenlijk wel gelijk had. De turnlerares deed achteraf beter, en dat ze dan een paar punten minder op het rapport van Goedele zette, kon haar niet schelen. Toen al was ze dus een wereldverbeteraar die haar eigen belang ondergeschikt vindt aan dat van een ander. Zien we hier een gelijkenis met de controverse rond haar Miss Universe-deelname, toen ze weigerde om generaal Manuel Noriega de hand te schudden?

De levensles

Daar zit meteen ook de grote levensles van Goedele: zorg dat je iets te vertellen hebt. De Miss België-verkiezing was een springplank naar een bloeiende televisiecarrière, maar als ze op die verkiezing niet mondig en rebels was geweest, had ze die waarschijnlijk niet gewonnen en was ze achteraf misschien wel weer in de anonimiteit verdwenen. Zoals ze zelf zegt, was ze geen typisch catwalkmodel, maar dat maakte ze ruimschoots goed door intelligentie en sterke principes. Zo zie je maar dat je met wat verstand verder komt dan met looks!

'De Laatste 100 Uur’ is op woensdag te zien op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx

Lees hier ons interview met Luk Alloo over 'De Laatste 100 Uur'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top