Daichi Kamada: de gewezen Kanarie die op de radar van heel wat Europese clubs staat

Jupiler Pro League |

Daichi Kamada heeft een lange weg afgelegd sinds zijn passage in de Jupiler Pro League bij Sint-Truiden. Na een goed WK met Japan is de 26-jarige aanvallende middenvelder, die ondertussen al enkele seizoenen het mooie weer maakt bij Eintracht Frankfurt, grof wild op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel de Jupiler Pro League vaak voorgesteld wordt als een springplank voor buitenlandse spelers, zijn er ook al heel wat spelers niet doorgebroken omwille van onderschatting van het niveau. Dat was evenwel niet het geval voor Kamada. De aanvaller brak volledig door op Stayen en won afgelopen seizoen zelfs de Europa League met Frankfurt.

Bij STVV liet hij over alle competities heen 16 doelpunten en 9 assists optekenen in 36 matchen. Nadien schitterde hij ook op Duitse bodem en werkte hij er drie veelbelovende seizoenen af. Sinds afgelopen zomer trof hij 12 keer raak en leverde hij 7 beslissende passes af in naam van de Champions League-deelnemer.

Steeds hoger niveau

Op het recente WK voetbal in Qatar scheerde Kamada ook hoge toppen. Met zijn techniek en vista imponeerde hij samen met zijn landgenoten en was hij in elke wedstrijd van Japan basisspeler. Nadat de Samurai Blue zowel Duitsland als Spanje versloegen in de groepsfase, sneuvelden ze in de achtste finales na strafschoppen tegen Kroatië, de latere winnaar van de kleine finale.

De wereldwijde aandacht heeft voor de nodige interesse gezorgd van Europese topclubs. Kamada, wiens contract in juni afloopt, staat in de belangstelling van Barcelona, Sevilla, Tottenham, Dortmund en vooral AS Roma.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top