Pim Niesten en Peter Van de Veire praten toch eens over hun gevoelens in ‘Saartje’

Series | Een radiomaker die altijd vroeg uit de veren is en een natuurdocumentairemaker met een eeuwig geduld zijn te gast in de nieuwe aflevering van ‘Saartje’ op Pickx+. Peter Van de Veire maakte net de overstap naar Radio 2 en Pim Niesten bracht met ‘Onze Natuur’ de Belgische fauna en flora naar de cinemazalen. Wekelijks blikken we vooruit op hun gelijkenissen, verschillen en een opvallende anekdote.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie ’s morgens naar de radio luistert, staat gegarandeerd soms op met de stem van Peter Van de Veire. Of het nu op Studio Brussel, MNM of nu Radio 2 is, de man zet de dag altijd met de glimlach in. Daarnaast presenteerde hij ook al verschillende programma’s op de televisie en is hij de vaste commentator van Eurosong. En af en toe is hij ook het mikpunt van kritiek, zoals recent toen de regionale ochtendprogramma’s op Radio 2 verdwenen en iets minder recent toen Donna vervangen werd door MNM.

Pim Niesten vertoeft gewoonlijk achter de camera. De bioloog en filmmaker werkt al lang voor internationale documentaireproducties, maar richtte de afgelopen drie jaar maar liefst 960 draaidagen lang zijn lens op de natuurpracht van België. Het resultaat is de film ‘Onze Natuur’, waar Pims liefde voor fauna en flora vanaf spat. Een weetje: ooit werd aan hem gevraagd om samen met Saartje Vandendriessche het programma ‘Saar in het bos’ te maken. Zij schotelt in ‘Saartje’ haar twee gasten de kernwoorden workaholic, zien en gezien worden en binnenvetter voor.

De zeldzame kat

Dat beide mannen onder de categorie workaholic vallen, dat kon je misschien wel al raden. Peter geeft zelfs toe dat het ooit een probleem is geworden bij hem. Een passie mag geen obsessie worden, zegt hij. Waar de heren verschillen, is in hoe graag ze voor een publiek staan. Peter voelt zich het best voor duizenden toeschouwers, Pim verstopt zich liever wat. Beide mannen geven ook aan dat ze niet makkelijk over hun gevoelens praten, ook al lukt dat op de sofa bij Saartje best aardig.

Peter en Pim zijn duidelijk perfectionisten. Ze zijn hun eigen grootste critici. Zo vertelt Pim dat hij een wilde katachtige, zeer zeldzaam in België, wilde filmen. Hij nam een assistent mee en bemande drie dragen lang de camera. Op de derde avond gebeurde het: de kat stond op beeld. Maar toen hij de beelden aan zijn assistent toonde, had hij het toch vooral over wat hem net niet gelukt was. En dat terwijl die assistent stomverbaasd naar de unieke beelden aan het kijken was.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 5 januari op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top