Lovren terug naar Lyon, nieuwe spits voor Anderlecht?

Sport | De wintermercato is aangebroken, nog tot 31 januari kunnen teams hun kern versterken. Slaan Antwerp en Brugge hun slag op de transfermarkt om zo leider Genk in te halen? En wat gebeurt er in het buitenland? Pickx somt het voor u op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Genk heeft zich aanvallend alvast versterkt met de komst van Yira Sor, de 22-jarige Nigeriaan komt over van Slavia Praag en kan een belangrijke schakel in de kern van Genk worden. Bij de andere titelkandidaten is het nog wachten op transfers.

Club Brugge kondigde net de komst van Scott Parker aan, maar krijgt de gloednieuwe coach ook meteen versterking in zijn elftal? Op het eerste gezicht lijken er vooral spelers te vertrekken. Arne Engels van Club NXT zou de overstap naar het Duitse Augsburg maken. En ook Noah Mbamba en Ruud Vormer zouden op het punt staan te vertrekken bij Club. Het is dus nog afwachten of er ook vers bloed bijkomt.

Bij Antwerp was het al langer geweten dat Nainggolan de ploeg verlaat, volgens Corriere Dello Sport zou de ex-Rode Duivel dicht bij een terugkeer naar het oude nest Cagliari staan. Ondertussen zoekt Antwerp naar een linksachter. De interesse in Nederlands international en Ajax-speler Daley Blind is al langer gekend, maar volgens Het Nieuwsblad zou ook Mateusz Klich van Leeds een optie zijn.

Bij Antwerp vertrekt ook Pierre Dwomoh. De 18-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan KV Oostende. Dwomoh werd begin dit seizoen uitgeleend aan het Portugese Braga, maar dat werd geen groot succes. Bij KV Oostende kan het jonge talent meer matchritme opdoen.

Anderlecht is dan weer op zoek naar een spits. Zo werd de club al gelinkt aan Sory Kaba. De 27-jarige Guinese spits van Midtjylland speelde in het verleden al op huurbasis bij OHL. Anderlecht zou naar verluidt 1.5 miljoen op tafel moeten leggen. Maar daar blijft het niet bij, volgens Deense media zou Anderlecht ook op het fenomeen Casper Tengstedt azen. De 22-jarige spits van Rosenborg kon sinds augustus al 15 keer scoren in 14 wedstrijden. Dat maakt dat de Deen zeer gegeerd is, als Anderlecht de spits wil strikken, zal het moeten afrekenen met concurrentie uit Schotland, Nederland, Italië en Portugal.

Voor Wesley Hoedt lijkt het verhaal bij Anderlecht dan weer definitief tot een einde te komen, de Nederlander werd al verbannen naar de B-kern en ook onder de nieuwe coach Riemer is er geen beterschap in zicht. Er zou interesse zijn uit de Golfstaten, maar Hoedt zou liever in Europa willen blijven.

Bij Standard is het dan weer afwachten wat er met Amallah zal gebeuren. De Marrokaans-Belgische middenvelder schitterde op het WK met Marokko, maar was door moeizame contractonderhandelingen bij Standard in de B-kern beland. Er zou interesse uit de Spaanse en Engelse eerste klasse zijn.

Transfers in het buitenland

In het buitenland is het vooral kijken wat João Félix gaat doen. De sterspeler van Atlético Madrid kan het niet vinden met coach Diego Simeone en wordt genoemd bij verschillende clubs uit de Premier League. Zelf liet Félix afgelopen week weten dat hij fan is van Leeds, maar een overstap naar de club uit Yorkshire lijkt onwaarschijnlijk. Naar verluidt zijn Arsenal, Chelsea en Manchester United geïnteresseerd. Ex-atletico speler Luis Suarez maakt dan weer de overstap naar het Braziliaanse Grêmio.

Chelsea haalde met Benoît Badiashile al zijn eerste slag in huis, de 21-jarige verdediger komt over van Monaco.

WK-held Dejan Lovren keert dan weer terug naar Olympique Lyon. De Kroaat, die overkwam van Zenit Sint-Petersburg, tekende een contract tot 2025. Een andere wk-held die een transfer wist te versieren is cultfiguur Guillermo Ochoa. De ex-keeper van Standard ruilt Club América in Mexico voor Salernitana in de Serie A. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top