‘A Beautiful Mind' (VTM 4): dit zijn de beste rollen van Jennifer Connelly

Films | Morgenavond kan je op VTM 4 naar ‘A Beautiful Mind’ kijken met Russell Crowe in de hoofdrol. De Amerikaanse actrice Jennifer Connelly draaft in deze film op aan de zijde van Crowe en dat is niet toevallig. Pickx dook in de filmarchieven en zag dat de actrice immers al heel wat strepen heeft verdiend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Labyrinth

Jennifer Connelly gaat al enkele jaren mee in Hollywood. De Amerikaanse actrice kreeg haar eerste filmrol amper op 14-jarige leeftijd toen ze mee mocht spelen in ‘Once Upon a Time in America’ van regisseur Sergio Leone. Op die set kreeg ze waarschijnlijk de acteermicrobe te pakken want kort erna was ze te ook zien in ‘Phenomena’ (1985) en ‘Labyrinth’ (1986).

In die laatste film zien we hoe een Amerikaans tienermeisje, Sarah (Jennifer Connelly), haar broer heeft weggetoverd naar een wereld van goblins waar koning Jareth (David Bowie) de plak zwaait. Sarah gaat naar haar broer op zoek en komt vervolgens in een toverwereld terecht vol wonderen en illusies. Dankzij haar hoofdrol in ‘Labyrinth’ raakte Connolley bekend bij het grote publiek en werd ze plots een jonge ster.

Requiem for a Dream

De carrière van Connelly leek kort na ‘Labyrinth’ definitief gelanceerd te zijn, maar het duurde nog tot het jaar 2000 voordat de actrice opnieuw in de picture kwam te staan. Dat gebeurde via de film ‘Requiem for a Dream’ van regisseur Darren Aronofsky waarin Connelly samen met zanger en acteur Jared Leto te zien is als een koppel drugsverslaafden die een inzinking nabij zijn. ‘Requiem for a Dream’ maakte heel wat indruk en zette Connelly op de kaart als een actrice die ook serieuze rollen aankan.

Kort na de release van ‘Requiem for a Dream’, was Connelly te zien in ‘A Beautiful Mind’ (2001) van regisseur Ron Howard. In deze film zien we de actrice de rol spelen van Alicia Nash, de echtgenote van de briljante Amerikaanse wiskundige John Forbes Nash Jr. (Russell Crowe). Nash wordt aangesteld door het Pentagon om codes te kraken maar blijkt, naarmate de tijd vordert, ook schizofrenie te ontwikkelen. De film was een commercieel succes en Connelly won zelfs een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

‘Top Gun: Maverick’

Na haar rol in ‘A Beautiful Mind’ speelde Connelly mee in ‘Hulk’ (2003) en ‘House of Sand and Fog’ (2003). Ze was daarna ook nog te zien in onder andere ‘Dark Water’ (2005), ‘The Day the Earth Stood Still’ (2008), ‘Blood Diamond’ (2006), ‘Noah’ (2014), ‘Spider-Man: Homecoming’ (2017), ‘Only the Brave’ (2017) en ‘Alita: Battle Angel’ (2019).

Afgelopen jaar kwam Connelly opnieuw in the picture te staan met ‘Top Gun: Maverick’. In deze film speelt de actrice de rol van Penny Benjamin, een eigenares van een café dat heel populair is bij de lokale militairen. Peter 'Maverick' Mitchell (Tom Cruise) valt in zwijm voor de charmes van Penny en vindt steun bij haar, terwijl hij een groep gevechtspiloten moet opleiden voor een levensgevaarlijke missie.

Bekijk ‘A Beautiful Mind’ op zondag om 20u30 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

‘Top Gun: Maverick’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top