Het verhaal van Vlaanderen toont je onze vaderlandse geschiedenis als nooit tevoren!

Series | Vanavond gaat op Eén 'Het Verhaal van Vlaanderen' in première. Samen met Tom Waes reizen we door tienduizenden jaren vaderlandse geschiedenis. De makers hebben kosten noch moeite gespaard om alles zo gedetailleerd en boeiend mogelijk in beeld te brengen. Pickx blikt even terug op de productie van de tien afleveringen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een documentairereeks hoeft niet bepaald saai te zijn, dat bewijst 'Het Verhaal van Vlaanderen' wel. De tiendelige reeks begint bij het ontstaan van de mens in het gebied dat we nu kennen als Vlaanderen. Tom Waes en zijn productieploeg tonen je dankzij verschillende reconstructies met acteurs hoe onze voorouders eeuwen geleden leefden.

Accuraat

De productieploeg vond het belangrijk om de reeks zo historisch nauwkeurig mogelijk te maken. Waes heeft daarom niet alleen tientallen historici en archeologen gesproken voor dit project, maar bezocht ook de regio's waar onze voorouders leefden.

Opvallend is dat de dialogen in de reeks niet in hedendaags Nederlands werden opgenomen maar in de taal die in die periode werd gesproken. Dit geeft een realistischer beeld van de manier waarop mensen toen met elkaar communiceerden.

Menselijke verhalen

De reeks is allesbehalve een opsomming van cijfers en feiten, vertelt producent Jesse Fabré in een interview met VRT NWS. "We hebben ons bij de selectie vooral laten leiden door menselijke verhalen. Wie waren de mensen die hier woonden? Hoe zagen ze eruit en hoe leefden ze? Dat kun je in een televisieprogramma heel tastbaar maken."

Het resultaat is een reeks waarin je kan zien en horen hoe de neanderthalers leefden, Vikings ons land veroverden en Maria Van Bourgondië de macht greep na het overlijden van haar vader Karel de Stoute.

Bekijk ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ op zondag 1 januari 2023 om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top