'Love Actually', 'Harry Potter', 'Living' ... De beste films van Bill Nighy

Films | De Britse acteur Bill Nighy hoeft zijn talent niet meer te bewijzen. Nighy heeft in veel films meegespeeld, van drama’s tot komedies, maar ook in meer fantastische films, en hij blijft verrassen. Zijn jongste film, 'Living', die nu in de bioscopen draait, is daar zeker het bewijs van. Pickx blikt terug op enkele van de beste films van de acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1

Het is ongetwijfeld een van Bill Nighy's beroemdste rollen. De Engelse acteur speelde de Minister van Toverkunst (Rufus Scrimgeour, of Rufus Schobbejak) in de voorlaatste film in de Harry Potter-saga: 'Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1'. De film volgt Harry, Ron en Hermelien terwijl ze zich voorbereiden op hun laatste confrontatie met Heer Voldemort.

Hoewel Bill Nighy niet veel scènes in de film heeft, is hij ongelooflijk als Scrimgeour. Hij weet het personage perfect te vangen zoals het in het boek wordt geportretteerd.

'Harry Potter and the Deathly Hallows' – Part 1 is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Nighy speelde de iconische rol van Davy Jones in de kaskraker 'Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest'. In een interview zei de ervaren acteur dat zijn rol in de film "vreemd" was, "omdat het anders is dan alles wat ik eerder heb gedaan".

De tentakels van Davy Jones waren computergegenereerd en zo overtuigend dat ze op protheses leken. Hoewel hij bijna onherkenbaar was, speelde de acteur dit vreemde personage met bijzonder veel overtuiging.

Sometimes Always Never

'Sometimes Always Never' is een van de vergeten pareltjes van 2018. De film volgt Alan (Bill Nighy), een kleermaker en liefhebber van Scrabble wiens zoon, Michael, wegliep tijdens een spelletje Scrabble en nog steeds vermist is. Tegelijk probeert Alan de relatie met zijn jongste zoon te herstellen en een band op te bouwen met zijn kleinzoon.

De film verkent een thema als rouw op een intelligente manier en door zorgvuldig gebruik van humor.

Living

Dit is het verhaal van de kleine bureaucraat met de uitgebluste dromen. Wanneer hij ontdekt dat hij een ongeneeslijke ziekte heeft, begint hij aan een project dat zin kan geven aan de paar maanden die hem nog resten: een kinderspeelplaats bouwen in een arbeiderswijk.

Als regisseur Oliver Hermanus op één talent kan vertrouwen, dan is het wel dat van acteur Bill Nighy die de hoofdrol speelt. Zijn perfecte beheersing van de stilte stelt hem in staat meer emotie over te brengen tijdens introspectieve momenten. In de loop van de film evolueert hij van een soort 'zombie' naar een man die zijn leven weer zinvol weet te maken.  Zijn transformatie is aangrijpend: van onbewogen naar zachtaardig, vol leven en menselijkheid. Deze introspectieve reis is een mooie levensles!

‘Living' speelt nu in de bioscopen.

Pride

Zonder twijfel kreeg 'Pride' niet de erkenning die het verdiende toen het voor het eerst werd uitgebracht. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en volgt een groep holebi’s die de 'Lesbians and Gay Support the Miners'-campagne hebben opgericht om geld in te zamelen voor stakende mijnwerkers.

De film is een intelligente mix van humor en emotie en documenteert de botsingen tussen een mijnwerkersgemeenschap en holebi’s in een mijnstadje in Wales. In de cast vind je George MacKay als Joe terug, Andrew Scott als Gethin en Bill Nighy als Cliff.

Love Actually

Wie heeft deze klassieke romantische film niet keer op keer opnieuw gezien? ‘Love Actually' is een feelgoodfilm, eentje om tijdens de eindejaarsfeesten te bekijken. Deze kerstfilm is waarschijnlijk een van de grootste successen van de acteur, want hij brak er internationaal mee door. Hij speelt de rol van Billy Mack, die 'Christmas Is All Around' zingt.

De film en zijn personage kregen lovende kritieken. Nighy won verschillende prijzen voor zijn vertolking zoals de British Academy Film Awards voor Beste Acteur, de Los Angeles Film Critics Association Award en de London Film Critics Circle Award.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top