Lukaku en Dzeko samen voorin?

Sport | Met Romelu Lukaku en Edin Dzeko heeft Inter twee spitsen van wereldklasse. Toch speelden de twee nog maar zelden samen, maar dat kan tegen Napoli misschien nog wel eens gebeuren. Goed idee of van het goede teveel?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Simone Inzaghi heeft dit seizoen Lukaku en Dzeko nog niet vaak samen gebruikt. Enerzijds vanwege tactische keuzes en anderzijds omdat de Duivel dit najaar lang geblesseerd was. De voormalige Chelsea-speler is echter terug na het WK en zou de Bosniër wel eens in de frontlinie kunnen aantreffen, iets wat niet meer is gebeurd sinds de openingsdag tegen Lecce (2-1 overwinning) toen ze 23 minuten samen speelden.

Een goede samenwerking?

Of ze dus samen kunnen spelen is een beetje een mysterie, maar Simone Inzaghi lijkt te denken dat het zou kunnen werken. De twee spelers hebben echter een vergelijkbaar profiel, dat van een atletische goalgetter. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Reggina speelde Lukaku als een echte spits met Dzeko vlak achter hem en dat ging hen vrij goed af.

De Bosniër is ervan overtuigd dat ze samen kunnen spelen en elkaar kunnen aanvullen. "Grote spelers kunnen altijd samen spelen. Ik zie geen probleem om met Romelu, maar ook met alle andere teamgenoten in de aanval te gaan. In het spel vind je altijd een manier om je in te passen", aldus de spits die in de zomer van 2021 arriveerde ter vervanging van… Romelu Lukaku.

Wat met Lautaro Martinez?

Als Inzaghi voor deze oplossing kiest, is dat vooral omdat Lautaro Martinez nog niet speelklaar is. De spits, die laat terugkeerde van het WK na de triomf van Argentinië, zal nog niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Maar is de Dzeko-Lukaku oplossing slechts een one-night stand of kunnen de twee de Argentijn naar de bank verdringen?

Al lijkt dat niet meteen een logisch scenario, de Argentijn verzamelde sinds het begin van het seizoen al 8 doelpunten en 6 assist in alle competities. Hij lijkt onmisbaar voor Inter. Al wordt het afwachten of ze alledrie samen te zien zullen zijn. Veel hangt af van hoe Martinez het WK verteerd heeft.

Het programma van speeldag 16 in de Serie A op Eleven:

Woensdag 4 januari

Volg de Serie A het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top