Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Arthur Sales (ex-Lommel)

Sport | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arthur Sales belandde eind augustus 2021 in Lommel. De toen 19-jarige Braziliaan werd voor zo'n 3 miljoen euro weggeplukt bij Vasco Da Gama en ontpopte zich in zijn eerste jaar bij de Limburgers tot één van de betere aankopen van het niet altijd even stabiele aankoopbeleid.

Sales speelde uiteindelijk mee in 19 wedstrijden was daarin goed voor acht goals en twee assists. De jonge spits - die een contract heeft tot medio 2026 - leek dan ook dit seizoen het speerpunt van de Lommelse aanval te moeten worden, maar in volle voorbereiding werd er toch beslist om de Braziliaan te verhuren aan de Portugese eersteklasser Pacos de Ferreira.

De club uit Porto eindigde vorig seizoen vijfde in de Liga Portugal en bood uiteindelijk meer dan reeksgenoot Maritimo. Een mooi opstapje dus, maar de huurtransfer van Sales is voorlopig nog niet het voetbalsprookje waar hij én zijn nieuwe club op gehoopt hadden.

Nachtmerrie

Sales begon het seizoen nog wel als titularis, maar werd na amper twee speeldagen al richting bank gemanoeuvreerd. Elf speeldagen later zit de nu 20-jarige spits aan 10 optredens (3 als titularis, 7 als invaller) en nul doelpunten.

Bovendien staat Pacos de Ferreira na dertien speeldagen afgetekend laatste in de Portugese hoogste klasse. De club won nog geen enkele match en puurde amper twee punten uit dertien matchen. Dat zijn er al vijf minder dan (toeval of niet) Maritimo én al negen minder dan Famalicao; de club die op de veilige vijftiende plek staat.

CFG haalde haar talentje Kayky (Manchester City) alweer weg bij de zwalpende Portugezen, maar voor Sales lijkt een versnelde terugkeer naar Lommel vooralsnog niet aan de orde. Ook al is de spoeling in de Lommelse spits niet echt dik.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top