Dit waren de beste sequels en spin-offs van 2022

Films | Nu het jaar ten einde loopt, wordt het tijd om terug te kijken naar al het moois dat 2022 ons gebracht heeft. Om het voor jou iets makkelijker te maken, duikt Pickx in de sequels en spin-offs om je de beste van het afgelopen jaar voor te schotelen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

House of the Dragon

Terug naar Westeros! Er werd reikhalzend uitgekeken naar de spin-off 'House of the Dragon' door fans van het 'Game of Thrones'-universum. Alleen zijn Jon Snow, Daenerys Targaryen of Tyrion Lannister er niet bij deze keer... Het plot speelt zich maar liefst tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen in de originele serie af. We gaan terug in de tijd, lang voordat koning Aerys Targaryen gek werd en werd gedood door Jamie Lannister, waardoor de Baratheons aan de macht kwamen.

In 'House of the Dragon' regeren de Targaryens, zoals de titel al doet vermoeden, over de zeven koninkrijken. Je krijgt de kans om meer te leren over deze illustere zilverharige familie, maar ook om hun majestueuze draken te zien! 

Better Call Saul

Dit jaar viel het doek over 'Better Call Saul', de meesterlijke spin-off van 'Breaking Bad', die begon als een grap van makers Vince Gilligan en Peter Gould. Na zes seizoenen beëindigde de advocaat Saul Goodman zijn carrière. In het zesde seizoen kruisen de plots van de twee series elkaar, dus degenen die 'Breaking Bad' hebben gevolgd zullen blij zijn om Bryan Cranston en Aaron Paul terug te zien. Maar geen zorgen voor zij die 'Breaking Bad' niet gezien hebben: de plot van 'Better Call Saul' is ook gemakkelijk te volgen zonder voorkennis. De show zit dan wel vol verwijzingen en knipogen, maar die zijn er vooral om de fans te plezieren.

Ontdek ‘Better Call Saul’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Disenchanted

Deze film is een langverwacht vervolg op 'Enchanted' uit 2007. Een film waarin een tekenfilmprinses droomt om naar de echte wereld te komen. Het is vijftien jaar geleden dat Giselle haar droom realiseerde om met Robert te trouwen, maar ze is niet zo optimistisch over haar leven in de grote stad. Dus besluiten ze hun groeiende gezin te verhuizen naar de buitenwijk Monroeville, op zoek naar een sprookjesachtiger leven. Maar de verhuizing heeft het tegenovergestelde effect en Giselle voelt zich nog minder thuis. Gefrustreerd dat ze niet gemakkelijk een lang en gelukkig leven kan vinden, verandert ze per ongeluk de hele stad in een sprookje. En deze fout brengt het geluk van haar familie in gevaar.

Ontdek 'Disenchanted' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Hocus Pocus 2

'Hocus Pocus 2' is het spookachtig vervolg op de Halloween cultklassieker uit 1993 die de boze Sanderson zusjes terugbrengt voor meer komische chaos. Het is 29 jaar geleden dat iemand de Black Flame kaars aanstak en de 17e eeuwse zusters deed herrijzen, en ze zijn uit op wraak. Nu is het aan drie middelbare scholieren om te voorkomen dat de hondsdolle heksen opnieuw ravage aanrichten in Salem voor Halloween.

Ontdek 'Hocus Pocus 2' via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Avatar 2: The Way of Water

In 2009 ontdekte het publiek passieproject van James Cameron: 'Avatar'. De regisseur liep al lang rond met het idee, maar wachtte tot 2009 toen de speciale effecten die hij nodig had eindelijk op punt stonden. En met reden, want de plot speelt zich af in 2154 op de planeet Pandora, bevolkt door de Na'vis. Dit eerste opus was een echte eye-opener, met zijn bijzonder geslaagde blauwe aliens en de indrukwekkende flora die als achtergrond dient. Ook het scenario, die kritiek biedt op kolonisatie en diefstal van hulpbronnen, sloeg de nagel op de kop. In 'Avatar' transformeert Jake Sully, een verlamd lid van de marine, in een Na'vi om bij zijn vrouw Neytiri te wonen. Het koppel slaagde erin de aanvallen van de aardbewoners af te slaan en Pandora te beschermen.

'Avatar: The Way of the Water' biedt een vervolg op deze rijke verhaallijn. Jake en Neytiri zijn ouders geworden en gedijen goed in hun natuurlijke omgeving, in harmonie met de natuur van Pandora. Maar hun wereld wordt opnieuw bedreigd, waardoor de Na'vis hun toevlucht moeten zoeken in het water. Ze zullen moeten leren samen te leven met een andere clan, de Metkayina. Ook in deze tweede film zien we opnieuw alle aspecten die ons zo van de eerste hebben doen houden: de indrukwekkende schoonheid van een buitenaardse natuur, het scenario dat een geëngageerde boodschap uitdraagt en adembenemende speciale effecten die leven geven aan de blauwe aliens.

'Avatar: The Way of Water' is nu te zien in de bioscoop.

Top Gun: Maverick

Tom Cruise heeft er 36 jaar over gedaan om opnieuw in de rol te kruipen van Maverick, maar het was het wachten meer dan waard. Met maar liefst een van de grootste box office hits van het jaar! Pete 'Maverick' Mitchell was meer dan dertig jaar lang een van de beste piloten van de US Navy. Nu is hij testpiloot en omdat hij altijd geweigerd heeft in rang te stijgen, kan hij niet meer vliegen. Zijn nieuwe missie? Jonge afgestudeerden opleiden tot de piloten van morgen en hun grenzen verleggen. Maar kun je een goede leraar zijn als je je hele leven een heethoofd bent geweest? En als de zoon van een van je overleden pilotenvrienden in je klas zit? 

‘Top Gun: Maverick’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top