Hangt er een revanche in de lucht voor Kylian Mbappé?

UEFA Champions League |

Kylian Mbappé heeft onmiddellijk de trainingen hervat bij PSG, nadat hij de voorbije weken een van dé onbetwiste sterren werd op het WK maar in de finale de duimen moest leggen tegen Argentinië. Er hangt wraak in de lucht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie dagen na de verloren finale van Frankrijk tegen Argentinië in Qatar was Kylan Mbappé woensdag alweer aan het trainen voor PSG. De Parijse club onthulde die informatie op haar sociale netwerken en toonde de speler, die dinsdag zijn 24ste verjaardag vierde, terug in het Camp des Loges bij coach Christophe Galtier. Een manier om de teleurstelling meteen achter zich te laten.

Frustratie

Kylian Mbappe, die liefst drie doelpunten maakte in de WK-finale en in de beslissende fase ook een penalty succesvol afwerkte, is terecht gefrustreerd door de (nipte) nederlaag. En dat is zichtbaar: of het nu was tijdens de slotceremonie na de finale of bij de ontvangst van het team door hun fans bij de terugkeer in Frankrijk, het is een bedrukte blik die te zien was op het gezicht van de PSG-spits.

De 24-jarige sterspeler besloot de bladzijde om te slaan en meteen weer aan de slag te gaan, ondanks de tien dagen rust die hij van zijn management had gekregen, weet L’Equipe te melden. Hij nam slechts één dag vrijaf, zijn verjaardag op dinsdag, voordat hij zich weer op het voetbal gooide. “Het laat zien dat hij gewoon een speciale speler is”, vertelde Anthony Mette, een mentale coach die met verschillende professionele teams werkt, aan Eurosport.

De weg wijzen

Neymar, die sinds de uitschakeling van Brazilië in de kwartfinales van het WK niet meer te zien was, keerde pas donderdag terug bij Paris Saint-Germain. Lionel Messi, die zich heeft teruggetrokken thuis in Rosario nadat hij zijn kroning met een hele natie vierde, zal naar verwachting pas in het nieuwe jaar terugkeren naar het Camp des Loges. PSG-coach Galtier toont zich echter opgetogen met de snelle terugkeer van Mbappé. “Ik ben erg blij. Hij had een geweldig WK. Ik denk dat het voor iedereen een geweldig signaal is dat een speler, die duidelijk teleurgesteld was dat hij de grootste trofee niet kon winnen ondanks het feit dat hij de topscorer was, heel snel terugkeert naar de groep”, verklaarde de trainer.

PSG is nog steeds ongeslagen in Ligue 1, maar heeft één deadline op zijn kalender staan: de achtste finales in de Champions League medio februari en begin maart de clash tegen Bayern München. Met Messi en Mbappé op zo'n hoog niveau, goed ondersteund door Neymar, willen de Parijzenaars eindelijk de top bereiken op het Europese toneel.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top