‘Filmklap’ verrast je weer met boeiende filmtips

Films | In ‘Filmklap’ pikt gastheer Sverre Denis er telkens enkele verrassende films uit die garant staan voor veel kijkplezier. Wacht wel niet te lang om deze films in de VOD-catalogus van Pickx te bekijken want binnenkort verdwijnen ze uit dat aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Phantom of the Open

In de sport kom je regelmatig ongelooflijke verhalen tegen die er zo om roepen om verfilmd te worden. Kijk maar naar ‘The Phantom of the Open’: als je niet zou weten dat dit komische drama op een waargebeurd verhaal is gebaseerd, zou je het niet geloven. Eigenlijk is de film opgevat als een lofzang op ’s werelds slechtste sportman. Die heet Maurice Flitcroft (Mark Rylance), een scheepskraanmachinist en vader van drie, die wel eens droomt van een andere job. Die komt eraan wanneer hij anno 1976 tijdens het tv-kijken op een partijtje golf stuit. Wat volgt hou je niet voor mogelijk: Flitcroft, een rasechte dromer en onverbiddelijke optimist, weet zich te kwalificeren voor het British Open Golf Championship, ook al heeft hij nog nooit een balletje geslagen. Meer nog, hij vestigt zelfs een nieuw record voor de slechtste score ooit. Hoe dan ook: de dwaze humor – Flitcroft gebruikt maffe vermommingen en valse namen om toch maar te kunnen deelnemen aan de wedstrijden - stuwt ‘The Phantom of the Open’, in een regie van Craig Roberts (‘Submarine’, ‘Bad Neighbours’), tot een geestige en sympathieke ode aan de underdog.

The Phantom of the Openis nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Nowhere

De Gentse regisseur Peter Monsaert houdt wel van diepdonkere verhalen met een warme menselijke rand. Zowel ‘Le ciel flamand’, ‘Offline’ en zijn derde speelfilm ‘Nowhere’ volgen mensen aan de rand van de samenleving, of getekend door een verlies, die al ploeterend een weg proberen te vinden naar een nieuw of beter leven. Dat is ook zo voor André (Koen De Bouw), een norse aannemer van in de vijftig die het moeilijk heeft met de dood van zijn tienerdochter. Toch probeert hij zo goed als hij kan een truckerscafé op te knappen, iets wat hij doet met de hulp van Oost-Europese zwartwerkers. Als een jongeman op een dag inbreekt op de werf, ontstaat er stilaan een hechte band tussen André en Thierry (Noa Tambwe Kabiti, bekend als Moyo in ‘wtFOCK’), een tiener die is opgegroeid in jeugdinstellingen en op zoek is naar zijn moeder. De stille, raak getypeerde vertolkingen, de sfeervolle melancholieke fotografie en Monsaerts feeling voor mensen die worstelen met hun trauma’s maken er een mooi hoopvol en ontroerend drama van.

'Nowhere' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogusDownton Abbey: A New Era

Zeggen dat de avonturen van de aristocratische familie Crawley en het reilen en zeilen van hun keukenpersoneel op het statige landgoed in Yorkshire, zoals verteld in ‘Downton Abbey’, populair zijn, is als een open deur intrappen: de Britse serie is een van de best bekeken tv-series ter wereld. Een vervolg in de bioscoop kon dan ook niet uitblijven. Dat kwam er eerst met ‘Downton Abbey’ (2019), drie jaar later gevolgd doorDownton Abbey: A New Era’. In die tweede speelfilm trekt de familie Crawley op reis naar Zuid-Frankrijk. Hun moeder Violet (Maggie Smith) staat er immers op het punt om er een villa te erven van een vroegere minnaar. Bovendien wil filmregisseur Jack Barber (Hugh Dancy) Downton ook als decor gebruiken voor zijn nieuwste stille film. Die twee verhaallijnen worden door scenarist Julian Fellowes en regisseur Simon Curtis (‘My Week with Marilyn') niet altijd even verrassend uitgewerkt maar de charme van de cast en de humor doen je dat minpuntje snel vergeten.

Downton Abbey: A New Era is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top