Wie wordt The Voice 2022? Dit zijn de 5 finalisten

Films |

Vanavond, vrijdag 23 december omstreeks 23u, weten we wie de nieuwe Voice van Vlaanderen is. Yente, Louise, Johan, Evert of Wesley? Het niveau lag in deze editie van 2022 weer bijzonder hoog, dus het wordt sowieso een moeilijke keuze in deze grote finale. Pickx zet voor jou alvast de vijf potentiële winnaars nog eens op een rijtje -met onze pronostiek erbovenop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ook in dit achtste seizoen bleek ‘The Voice van Vlaanderen’ weer een kijkcijferkanon voor VTM. Het format is gekend, maar door geregeld kleine wijzigingen door te voeren en nieuwe coaches aan te stellen blijft het een frisse show. Zo zorgden de nieuwe coaches Jan Paternoster, frontman van The Black Box Revelation, en Mathieu ‘Bazart’ Terryn, voor een authentieke en ludieke vibe in het programma.

Ze blijken meteen ook een goed ontwikkelde neus voor talent te hebben. Want met Yente en Evert heeft Mathieu twee stemmen uit zijn team in de grote finale, terwijl Team Jan met de jonge gospelzanger Wesley misschien wel hét goudhaantje van deze editie afvaardigt.

In deze slotshow brengen de vijf finalisten één nieuw solonummer en een groepsnummer. Die laatste volledig in thema van de feestdagen want de vijf finalisten brengen samen het nummer ‘Last Christmas’ in de versie van Miley Cyrus. Vervolgens kiest het publiek zijn drie topfinalisten die naar de slotronde door mogen, waarin ze een zelfgekozen best of-nummer uit hun Voice-parcours brengen. Degene die dan de meeste stemmen verzamelt via sms en vtm.be, wordt dé Voice van Vlaanderen.

Als geheugensteuntje stellen we de overgebleven kandidaten nog eens aan je voor.

Wesley – 18 jaar, uit Stavele

De enige kandidaat uit Team Jan die de selectie overleefde. Dat heeft deze jonge gospelzanger te danken aan die door merg en been dringende baritonstem van hem. Vooral het contrast met zijn persoonlijkheid maakt Wesley zo uniek: een warme, vriendelijke en ietwat bedeesde tiener die zingt met de doorleefdheid van een getormenteerde bluesbrother. Zingen deed hij tot nog toe enkel in de kerk -Wesley is zeer gelovig en werd opgevoed door zijn oma, die ook zong in de kerk-, maar dankzij zijn deelname aan 'The Voice' bloeide hij helemaal open. In deze finale zal hij het nummer ‘Hey Brother’ van Aviici brengen.

Onze pronostiek is dat hij bij de laatste drie zal eindigen -heel jonge kandidaten doen het dikwijls goed in 'The Voice', zie Ibe of Grace, winnares van vorig jaar-, maar mogelijks is zijn range iets te beperkt tot het sobere soulrepertoire om uiteindelijk te winnen. In de echte popnummers blijkt hij toch wat moeite te hebben om uit die comfortzone te stappen, ondanks zijn guitige dance moves.

Louise – 24 jaar, uit Affligem

Louise nam ook vorig jaar al eens deel aan deze talentenwedstrijd, en werd toen ook weerhouden in de blind auditions, maar moest vroegtijdig forfait geven vanwege een wel zeer onfortuinlijke kaakbeenbreuk. Dit jaar is ze terug, and stronger than ever! De persverantwoordelijke van Paira Daiza is een sympathieke, welbespraakte en charismatische verschijning, wat haar sowieso populair maakt bij het brede publiek, maar heeft daarbovenop ook nog eens een aangename, vaste stem waarmee ze veel aankan. Denk Taylor Swift of Miley Cyrus. In handen van coach Natalia kwam haar talent tot volle wasdom. Ze staat er op een podium en kan vele genres aan, van krachtige uithalen tot meer ingetogen passages. In de finale zal zij ‘I Will Survive’ van Gloria Gaynor brengen, een toch wel gewaagde keuze, we zijn benieuwd in welke versie: de uitbundige of een verrassend intieme?

Onze pronostiek is dat Louise gezien haar radiovriendelijke stem, haar looks, haar bereik op sociale media en haar vlotte babbel heel ver zal komen. Een winnares? Goed mogelijk.

Evert – 29 jaar, uit Kalmthout

Kempenaar Evert is misschien wel de absolute revelatie van deze editie. En wellicht nog het meest voor zichzelf. Vooraf had hij immers nog nooit voor een publiek gezongen, laat staan op een podium gestaan. De technische tekenaar kreeg muziek weliswaar met de paplepel mee, want zijn vader had een eigen bandje waarmee hij de cafés afschuimde. Dikwijls met Evert als trouwe fan. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het betere singer-songwriterwerk, al dan niet zichzelf begeleidend op gitaar, en nineties classics. In ‘The Voice’ startte hij sterk, al kreeg hij na enkele rondes van coach Mathieu te horen dat hij zijn spontaniteit niet mag verliezen. Nu het allemaal wat serieuzer wordt, slaat bij Evert de stress wat toe. Kan hij die in de finale onder controle houden en weer voluit zichzelf zijn op het podium? Aan zijn keuze van solonummer zal het niet liggen: ‘Half a Man’ van Dean Lewis is hem op het lijf geschreven.

Onze pronostiek is dat Evert, ondanks zijn bakken talent, zal afvallen voor de laatste drie. Daarvoor presteert hij net iets te wisselvallig, vaak zeer straf (vooral in de tragere, melancholische nummers), maar soms ook een tikje teleurstellend (zoals in zijn duet ‘Kronenburg Park’ met coach Mathieu, of bij zijn versie van ‘Somebody to Love’ van Queen).

Yente – 18 jaar, uit Erembodegem

Jong, eigenzinnig en toch met een hoge aaibaarheidsfactor. En bovenal: haar dromerige stem heeft iets mysterieus en speciaal. Daardoor onderscheidt deze tweede kandidaat uit Team Mathieu zich makkelijker van de andere kandidaten, net zoals die leeftijdsgenoot van haar, Wesley. Yente kan gezien worden als een nieuwere, Belgische versie van Billie Eilish of London Grammar. In de finale zal ze ‘Vienna’ van Billy Joel brengen, een gewaagde keuze, want niet echt een nummer dat bij het brede publiek bekend is of mogelijkheden biedt om te imponeren. Tenzij Yente ons nog maar eens verrast?

Onze pronostiek is dat Yente zal afvallen in de selectie naar de drie superfinalisten. Daarvoor gaat ze vocaal nog iets te vaak uit de bocht, vooral wanneer ze meer uptemponummers moet brengen, en denken we dat haar songkeuze voor het solonummer haar ook parten zal spelen.

Johan – 38 jaar, uit Leopoldsburg

De oudste kandidaat in de grote finale komt uit Limburg en straalt de kenmerkende rust en joie de vivre uit van die provincie. Meermaals kreeg Johan, actief in het Belgische leger, van de coaches lof over de spontane en enthousiaste manier waarop hij zich op het podium presenteert. Stress lijkt hem een onbekend woord, hetgeen zeker een voordeel is in zo’n veelbesproken en veelbekeken tv-programma. Bovendien toont Johan zich zeer nederig, leergierig en flexibel. Hetgeen hem ook populair maakt bij Jan met de Pet. Zijn habitat is dat van de gitaarrock, maar Johan bewees dat hij ook met meer popgevoelige of trage nummers uit de voeten kan. Daarin perfect gecoacht door de ervaren Koen Wauters, een veelwinnaar in 'The Voice'. In de finale zal Johan ‘Beautiful Day’ van U2 brengen. Een uitstekende keuze, want past bij zijn stem en is een enthousiaste song die het publiek kan begeesteren.

Onze pronostiek is dat Johan bij de laatste drie zal eindigen. Peter Evrard, ooit winnaar van ‘Idool’ (de voorloper van ‘The Voice’, waarin Natalia trouwens als tweede eindigde), bewees dat dit soort stoere rockersprofiel zeker een kans maakt in populaire liedjeswedstrijden. Enige nadeel voor Johan: hij is niet mee met de sociale media en kan op die manier dus weinig potentiële stemmers bereiken. Maar dat belette hem niet om telkens door te gaan naar de volgende ronde, waarom zou het dus nu stoppen in de finale?

Bekijk de grote finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ op vrijdag 23 december vanaf 20u40 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top