Vijf voetbalmomenten om naar uit te kijken in 2023

Sport |

Het is voorbij, na 64 wedstrijden is er een einde gekomen aan het WK voetbal in Qatar. Argentinië mag zich de komende vier jaar de beste ploeg ter wereld noemen. Het einde van het WK betekent ook het einde van een dolle eindejaarsperiode vol voetbal. Maar niet getreurd, er is geen tijd om in een zwart gat te vallen. Er zit namelijk nog heel wat meer voetbal aan te komen. Pickx selecteerde de vijf grootste voetbalevenementen om in 2023 naar uit te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

WK U20

Na Qatar kunnen we meteen uitkijken naar een nieuw WK, dat van de U20 weliswaar, want tussen 20 mei en 11 juni kunnen we het talent van morgen aan het werk zien in Indonesië. 24 ploegen, verdeeld over zes groepen, strijden voor de wereldtitel. De twee beste teams van elke groep, alsook de vier beste derde plaatsen gaan door naar de volgende fase. Oekraïne, winnaar in Polen in 2019, heeft zich niet gekwalificeerd voor deze editie. Ook België kon zich niet kwalificeren. Maar niet getreurd, het WK U20 is de ideale kans om de sterren van morgen voor het eerst te zien schitteren. Zo werd in 2005 een zekere Lionel Messi nog verkozen tot beste speler van het toernooi.

EK U23

De 24e editie van het Europees kampioenschap voor U23's vindt tussen 21 juni tot en met 8 juli plaats in Roemenië en Georgië. België is hier wel van de partij. Onder leiding van Jacky Matthijsen spelen we in groep A tegen Portugal, Nederland en Georgië. De jonge Duivels wisten zich gemakkelijk te kwalificeren en kunnen het dus misschien wel ver schoppen in het toernooi, dat zal dienen als kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De jonge Belgische generatie kan dus twee vliegen in één klap slaan. "Voor mij zal het belangrijkste zijn om een zo goed mogelijke selectie en gemotiveerde mensen op te stellen. Ik hoop dezelfde mentaliteit en dezelfde grinta te zien als in de beslissende wedstrijd in Denemarken. Daarmee maken we een kans, we kunnen iets groots doen", verklaarde de coach bij de loting.

WK voor vrouwen

Na het WK voor mannen in 2022, is het in 2023 aan de vrouwen en dat aan de andere kant van de wereld. De negende wereldbeker voor vrouwen wordt van 20 juli tot 23 augustus gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. 31 teams zullen proberen te voorkomen dat de Verenigde Staten na eindwinst in 2015 en 2019 de treble halen. Het WK zal jammer genoeg zonder onze Red Flames worden gespeeld, zij konden zich niet kwalificeren na verlies tegen Portugal in de voorrondes.

UEFA Champions League finale

Op 11 juni weten we welke club Real Madrid zal opvolgen aan de top van het Europese voetbal. Er is geen gebrek aan topkandidaten, inclusief Madrid, te beginnen misschien met PSG. Mbappé, Neymar en Messi hebben hun talent getoond tijdens het WK en de Parijse club jaagt al zoveel jaar op deze trofee... Maar dan zullen ze wel meteen moeten winnen tegen Bayern München, een eerste grote test voor de Parijzenaars. In België kunnen we uitkijken naar het duel Club Brugge-Benfica in februari.

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

De Europese competities

Maar de eerste voetbalafspraken na het WK, komen er in de competities. Kan Genk een einde maken aan de dominantie van Club Brugge in België? Is er iemand in Duitsland sterk genoeg om Bayern München te kloppen? Zal Napoli in Italië de Serie A alleen blijven leiden? En ten slotte, in Spanje, kan Barcelona terugkeren en concurreren met Real?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top