Pedro Elias presenteert met 'Voordat De Bom Valt’ quiz vol humor en satire

Films | Aftellen naar het nieuwe jaar, dat doet Play4 dit jaar aan de hand van een quiz met vijf bekende gasten én de immer sympathieke Pedro Elias als presentator. Sinds zijn passage in ‘Het Huis’ van Eric Goens weet half televisiekijkend Vlaanderen wat voor een grappige hypochonder de presentator is, een quiz die ‘Voordat De Bom Valt’ kan dus alleen maar op zijn naam geschreven zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pedro Elias presenteert met Voordat De Bom Valt’ quiz vol humor en satire

Samen met vijf bekende gasten kijkt Pedro Elias in de quiz terug op het voorbije jaar. Hij fileert de meest opmerkelijke gebeurtenissen en doet dat in een niet al te serieuze, satirische quiz ‘Voordat De Bom Valt’. Hoewel velen bij het horen van die naam denken aan de heerlijke song van ‘Doe Maar’, gaat het hier om een echte eindejaarsquiz. Op het einde van de quiz wint de persoon die écht weet wat er in 2022 allemaal gebeurd is. Zijn ze alleen maar met zichzelf bezig geweest? Of zijn ze op de hoogte van wat er rondom hen speelde? En tenslotte: weten ze dat allemaal Voordat De Bom Valt? Het hele concept lijkt een soort mix tussen een actualiteitsprogramma en een eindejaarsconference

Aan de hand van verschillende rondes passeren alle hoogtepunten, dieptepunten en opmerkelijke gebeurtenissen van 2022. Het panel moet de nieuwsvragen correct beantwoorden. Om de quiz op te fleuren, werken de programmamakers niet met reguliere vragen. Zo moeten de deelnemers aan de slag met krantenkoppen en opmerkelijke quotes. Wie een correct antwoord geeft, verzamelt punten.

Bekende Vlamingen

In twee afleveringen nodigt Pedro Elias telkens vijf bekende koppen uit. Die gaan op hun eigen kritische en satirische manier om met de actualiteit en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. In de eerste aflevering op 22 december bestaat het panel uit Alex Agnew, Rik Verheye, Amelie Albrecht, Vincent Voeten en Erik Van Looy. In de tweede en laatste aflevering komen Erik Van Looy, Vincent Voeten en Alex Agnew terug, al krijgen ze versterking van Elisabeth Lucie Baeten en Maaike Cafmeyer. 

Om de uitzendingen nog wat op te smukken, zorgt presentator Elias voor twee extra co-hosts. Die helpen hem met kennis van zaken over meer specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld de sportwereld. In de eerste aflevering schuift Jean-Marc Mwema aan. In die aflevering fileert Pedro Elias met zijn gasten alles wat er het voorbije jaar in de sportwereld gebeurde. In de volgende aflevering zien we Isabelle Van Hecke optreden als co-host. Iedereen kent haar als Carine uit de succesreeks ‘Nonkels’, maar in ‘Voordat De Bom Valt’ helpt ze de presentator wanneer het over de showbizzwereld gaat. 

Bekijk ‘Voordat De Bom Valt’ op donderdag 22 en 29 december om 22u10 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top