'I Wanna Dance With Somebody': Whitney Houston's eerste biopic is nu te zien in de bioscoop

Films | Het heeft heel wat jaren geduurd maar de biopic van Whitney Houston ziet eindelijk het levenslicht op het witte doek. Sinds haar tragisch overlijden in 2012 had niemand het aangedurfd om de carrière en het leven van de zangeres te verfilmen. Vanaf vandaag kan je deze biografische film zien in de bioscopen. Actrice Naomi Ackie vertolkt de hoofdrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voordat dit project in handen viel van scenarioschrijver Anthony McCarten ('Bohemian Rhapsody') en regisseur Kasi Lemmons ('Harriet'), probeerden anderen eer te bewijzen aan deze iconische zangeres. In 2015 bracht de Amerikaanse televisiezender Lifetime een tv-film uit over Whitney Houston, geregisseerd door actrice Angela Bassett ('American Horror Story'). Actrice en model Yaya DaCosta wekte toen de diva weer tot leven. Het portret concentreerde zich op de succesvolle carrière van de zangeres, tot haar afdaling in de hel toen ze Bobby Brown ontmoette. De film kwam uit zonder goedkeuring van de familie van de ster. 'Whitney Houston: Shattered Destiny' was volgens de familie alleen gebaseerd op geruchten en op uitspraken die de roddelbladen tijdens haar leven hadden verzameld. De film had ook één groot gebrek: de filmmuziek werd noodgedwongen ingezongen door de Canadese zangeres Deborah Cox omdat de makers geen gebruik mochten maken van de muziek van Whitney Houston.

Drie jaar later bood de nuchter getitelde documentaire 'Whitney', geregisseerd door Kevin MacDonald ('Marley'), een diepgaande kijk op het leven en werk van de artieste. Deze keer werkte de familie wel mee met de productie en leverden ze getuigenissen. Vandaag, tien jaar na de tragische dood van Houston, fascineert het muziekicoon nog steeds. De biopic 'I Wanna Dance with Somebody' dompelt ons onder in het privéleven van Houston en volgt het muziekicoon vanaf het prille begin, toen ze werd opgemerkt door producer Clive Davis op 19-jarige leeftijd, tot aan haar fatale overdosis in 2012, op 48-jarige leeftijd. De speelfilm werd mede geproduceerd door enkele voormalige medewerkers van de diva en haar schoonzus Pat Houston. De opzet van de film is om de moeilijke momenten in Houstons carrière niet te verbloemen maar tegelijk alle facetten van haar veelzijdige persoonlijkheid te tonen.

Tragisch lot

Whitney Houston, bijgenaamd 'The Voice', vestigde zich in de jaren tachtig als een van de meest iconische stemmen in de popmuziek. 'I Wanna Dance with Somebody' was niet alleen de naam van de wereldwijde hit van de zangeres, maar had ook een diepere betekenis voor de lgbti+gemeenschap in die tijd. De titel riep immers het verlangen op om vrij en publiekelijk te willen dansen met wie je maar wilde, wars van alle vooroordelen die er toen heersten. Whitney Houston was ook een fervent aidsactivist. Terwijl ze een gek decennium doormaakte, was ze tegelijkertijd verwikkeld in veel controverses. En hoewel de ster het nooit in het openbaar heeft toegegeven, had ze een romantische relatie met een vrouw, Robyn Crawford, haar assistent, die later haar artistiek leider werd. Later ontmoette ze rapper Bobby Brown, met wie ze een veelbewogen huwelijk zou hebben. Het koppel haalde vaak de krantenkoppen vanwege het geweld, de ontrouw en het drugsgebruik van Brown. Whitney Houston stierf in 2012 aan een overdosis. Ze liet haar 18-jarige dochter Bobbi Christina Brown achter. Drie jaar later zal ook zij op een gelijkaardige manier overlijden.

Een briljante cast

De 30-jarige Britse actrice Naomi Ackie ('Doctor Who', 'Star Wars: The Rise of SkyWalker') nam in deze film met verve de taak op om de rol van de diva te vertolken. Volgens de eerste recensies geeft Ackie in haar eerste hoofdrol in een film een ontroerende vertolking van haar idool. Ze wordt nu al gebrandmerkt als een rijzende Hollywood-ster en zal binnenkort te zien zijn in de film 'Pussy Island' van regisseur Zoë Kravitz en 'Mickey 17' van Bong Joon-ho, samen met Robert Pattinson, Toni Collette en Mark Ruffalo.

Een opmerkelijke naam in de aftiteling van deze biopic is Clive Davis. Hij was voor diens overlijden de producer van Whitney Houston en is nu ook de producent van de film. De rol van Davis in de film wordt neergezet door Stanley Tucci. Actrice Tamara Tunie kruipt in de huid van Cissie Houston, de moeder van de zangeres. Cissie speelt een centrale rol in de film, omdat ze zelf zangeres van beroep is en haar dochter ertoe aanzette haar zangtalent te ontwikkelen in een gospelkoor. Ashton Sanders vertolkt de rol van Whitneys man Bobby Brown, Bria Danielle Singleton speelt hun dochter.

'I Wanna Dance With Somebody' is vanaf woensdag 21 december te zien in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top