Het liefdesverhaal tussen Karim Benzema en het Franse team: een turbulent parcours

Sport | De dag nadat Frankrijk in de WK-finale verloor van Argentinië, kondigde Karim Benzema zijn pensionering als voetbalinternational aan. De aankondiging is meteen het einde van een delicaat verhaal tussen de Gouden Bal en de Franse nationale voetbalploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik heb mijn uiterste best gedaan maar evengoed fouten gemaakt om te geraken waar ik nu sta, en daar ben ik trots op! Hier eindigt mijn verhaal bij Les Bleus", kondigde Karim Benzema zijn vertrek aan deze maandag, de dag van zijn 35ste verjaardag. Het einde was ietwat chaotisch, zijn internationale carrière telt 97 selecties en 37 doelpunten.

Sekstape

Karim Benzema, een product van Lyon, speelde zijn eerste wedstrijd met Les Bleus op 28 maart 2007 op 19-jarige leeftijd. Zijn verhaal begon meteen als een droom, aangezien hij zijn team de overwinning schonk nadat hij na de pauze werd ingeschakeld. Hij nam ook deel aan het Europees kampioenschap voetbal in 2008, maar werd in 2010 door Raymond Domenech ontslagen voor het WK in Zuid-Afrika.

Later kwam Laurent Blanc aan de macht bij Les Bleus en maakte van Benzema zijn belangrijkste troef. De Franse nationale ploeg brak echter geen potten op het EK 2012 en moet opstappen na de kwartfinales. Benzema herpakte zich tijdens het WK in Brazilië waar hij onder Didier Deschamps mooie dingen neerzette. Maar een jaar later, in oktober 2015, kwam zijn betrokkenheid bij een sextape-affaire uit. Benzema zou voetballer Mathieu Valbuena hebben afgeperst. De Franse voetbalbond schorste hem en zijn voorzitter verklaarde in 2019 zelfs dat "Les Bleus nooit meer beroep zullen doen op Benzema".

Verrassende terugkeer

KB9 profiteerde van deze periode zonder Les Bleus om een van de beste spelers ter wereld te worden bij Real Madrid. Voetbalkenners meenden dat Benzema zichzelf kon verbeteren omdat hij zich 100% op zijn club kon richten zonder rekening te houden met grote competities. Het was dan ook een verrassing wanneer Didier Deschamps KB9 in mei 2021, net voor het EK, selecteerde voor Les Bleus. De Gouden Bal van 2022 tekende opnieuw present, maar Frankrijk ging er deze keer in de achtste finales uit na een wedstrijd tegen Zwitserland.

De Franse nationale voetbalploeg nam enkele maanden later revanche in de Nations League Final Four met een vurige Benzema en doelpunten tegen de Rode Duivels en Spanje. Maar dit jaar met het WK in Qatar sloeg het noodlot opnieuw toe: Benzema werd weliswaar geselecteerd maar moest kort daarna afhaken wegens een blessure. Hij keerde vervolgens terug naar Madrid voor een behandeling, in de hoop later in het WK terug te kunnen keren, aangezien Deschamps hem niet had vervangen. Helaas voor KB9 veranderde de Franse bondscoach van mening en laat hem niet naar Qatar komen.

Sommige kwatongen beweren dat de medische staf van Les Bleus de blessure van Benzema erger voorstelde dan het in realiteit was, om zo op een gemakkelijke manier van de speler af te geraken. De spits van Real Madrid zou volgens enkelen niet goed in de groep liggen. Over enkele weken zullen we ongetwijfeld weten hoe de vork in de steel zit, maar ondertussen blijft het een feit dat het nooit goed heeft geboterd tussen Benzema en Les Bleus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top