Pedro Elias legt kwetsbaarheden bloot in ‘Het Huis’

Films | Eric Goens nodigde maandagavond programmamaker Pedro Elias uit in ‘Het Huis’. De grapjas van Catalaanse oorsprong liet 24 uur lang in zijn hart, leven en ziel kijken. Het resultaat was een aflevering vol onzekerheid, chaos en zelfvertrouwen met een fulltime hypochonder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het eerst in de geschiedenis van het populaire programma rijdt Eric Goens zijn gast niet zelf richting ‘Het Huis’. Pedro Elias wil het oude Volkswagenbusje zelf besturen en moet na twee straten al rechtsomkeer maken om zijn vergeten gsm en portefeuille op te halen. Een warhoofd zonder mentale rust, ook dat is een kernwoord bij het karakter van de zoon van een Spaanse vader. “Ik ken geen rust. Ik ga op alles in, zolang het maar avontuurlijk is. En toch ben ik een broekschijter”, vertelt hij.

Familieband

Zonder uitgestippeld pad door het leven zwerven; het verleden van Pedro Elias getuigt dat hij al lang volgens die structuur (of het gebrek eraan) opstaat en gaat slapen. Op zijn vijftiende kreeg hij een veeg uit de pan van een leraar en wilde hij de trein naar Praag nemen. Enkele jaren later liet hij alles achter en trok hij naar een kibboets in het Midden-Oosten. Nog wat later zocht hij een reisbureau op om een vliegticket naar India te boeken. Dankzij een poster in het kantoor van de reisagent liet hij zich overtuigen om naar Australië te vliegen. Hij werkte er een aantal maanden en had er een vriendin. Pas wanneer een Belgische vriend hem uitnodigde voor een trouwfeest, liet hij opnieuw alles achter en kwam hij terug naar waar hij nu woont. Klein detail: zijn schoenen en andere bezittingen staan nog ginderachter. “Elke vijf jaar krijg ik een brief van het meisje waar ik toen veel mee optrok. ‘When are you going to take your stinky shoes’”, lacht Elias. 

Familie, ook dat is een rode draad doorheen het leven van de presentator van de Container Cup. Hoewel zijn vader drie jaar geleden overleed, bezocht hij zijn graf in de Spaanse Pyreneeën nog nooit. “Ik kan het niet”, vertelt hij geëmotioneerd. “Als ik ernaartoe ga, besef ik dat hij echt dood is. En ik heb zijn overlijden nog niet aanvaard.” Elias getuigt ook hoe hij hoe langer hoe meer op zijn vader gelijkt. Meer en meer zaken die hij niet leuk vond aan zijn papa, zijn ook toe te schrijven aan het karakter van Pedro Elias. Vooral het gebrek aan structuur lijkt de grootste gemene deler te zijn. “Ik heb altijd alles anders willen doen dan mijn papa, maar ik deed het uiteindelijk op dezelfde manier.”

Boezemvriend Rik Verheye

Later op de avond ontmoet Pedro Elias tot grote verrassing niemand minder dan boezemvriend Rik Verheye. Terwijl ze hun bestelling opsommen in de frituur staat niet de eigenaar maar de sympathieke West-Vlaming achter het comptoir. De twee zijn al jaren lang bevriend en deelden heel wat bijzondere momenten. Het hilarische verhaal van de besnijdenis van Pedro Elias, is een van de meest opmerkelijke anekdotes. 

Het verdikt in de sportkamer was een van de grootste angsten van Pedro Elias. Als hypochonder, een eigenschap die hij erfde van zijn vader, vreest hij dag in dag uit voor vreselijke kwaaltjes. Terwijl structuur elders in zijn dagelijks ritueel vaak zoek is, zorgt die mentale onrust ook geregeld voor problemen. Elias vertelde in de kinderkamer hoe veel respect en bewondering hij heeft voor zijn vrouw Evelien. “Soms was het niet meer leefbaar. Ze moest me constant geruststellen. Toen onze zoon Rover leukemie had, moest ze voor twee patiënten zorgen.” Later gaat hij nog dieper in op de ziekte van zijn kind en het effect op zijn gezin. “Hoewel dat een vreselijke periode was, hebben we eigenlijk ook erg veel gelachen”, vertelde Elias daarover. Het is dé metafoor waarmee we hem kunnen beschrijven; onrust, chaos en een stevige portie humor loodsen hem door het leven. 

Bekijk ‘Het Huis’ op maandag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top