Rainbow Six: Team BDS wint grote finale van European League 2022

Nieuws | Enkele weken na het winnen van de Six Jönköping Major 2022 maakte Team BDS er twee van door de European League 2022 te winnen. De play-offs werden uitgevochten door de vier beste Europese teams van het seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Kort na het winnen van de Six Jönköping Major 2022 pakte Team BDS een tweede zege op rij door de European League 2022 Finals te winnen. Twee dagen lang gingen de vier beste Europese teams de strijd aan met elkaar. Een mooie kans om onze landgenoot Valentin “risze” Liradelfo aan het werk te zien bij Wolves Esports.

Het werd een zware competitie tussen de beste teams van het Europese circuit. De halve finale was een confrontatie tussen Team BDS en Heroic. De Europese ploeg, die op de laatste Major een top 10-plaats behaalde, maakte zich geen illusies over de confrontatie met de Franse ploeg. De Fransen waren in goede vorm na de overwinning op de recente Major.

Na een spannende eerste ronde op Clubhouse nam Team BDS met 7-5 de leiding. De tweede map, Skyscraper, verliep niet veel beter voor de teamgenoten van UUNO, die met 7-3 verloren. Team BDS zou zo de finale spelen tegen de winnaar tussen Wolves Esports en MNM Gaming.

Fans van Risze en Wolves Esports stond een adembenemend duel te wachten. De zwaarbevochten wedstrijd viel uiteindelijk in het voordeel van de Britten uit. MNM Gaming won met 2-0 en voegde zich zo bij Team BDS in de finale.

Dat duel werd zoals verwacht een succes voor Team BDS. De Majorwinnaar domineerde de finale met 7-2 op Club House en 7-2 op Theme Park. Na dit geweldige optreden werd Stéphane “Shaiiko” Lebleu, verkozen tot MVP. De collectieve inspanning van het team was niettemin een belangrijke factor in hun eindoverwinning, die hen 50.000 euro opleverde.

Ondanks het verlies in de halve finale hoeven Risze en de Wolves Esports zich niet te schamen na hun uitstekend seizoen. We kunnen niet wachten om te zien hoe de scene zich de komende maanden zal ontwikkelen. In ieder geval zullen we de prestaties van risze de komende maanden goed in de gaten houden. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top