RWDM krabbelt al voor de zesde keer recht na een achterstand

Sport | RWDM heeft 2022 afgesloten met een 1-2 derbyoverwinning op het veld van RSCA Futures. De Brusselaars bezorgden de talrijk meegereisde fans zo een leuke afsluiter van het jaar én krijgen zo ook opnieuw aansluiting bij de top 2. Toch zag het er in het begin van de tweede helft even benard uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM was vlak na de koffie (alweer) op achterstand gekomen na een lage schuiver van Agyei. Het was meteen al de tiende keer (in achttien wedstrijden) dat de troepen van Vincent Euvrard tegen een achterstand aankeken. Van de ploegen uit de top 8 was enkel Lierse nog vaker op achtervolgen aangewezen (11x).

Maar RWDM reageerde gepast en kwam via Biron al snel weer op gelijke hoogte. Later in de tweede helft ging de club uit Molenbeek zelfs nog over de paarswitte buren dankzij een goal van Vorogovskiy.

En zo slaagde RWDM er al voor de zesde keer in om een achterstand alsnog om te buigen in een gelijkspel of een zege. Geen enkele andere CPL-ploeg vocht al vaker terug na een achterstand. Het was wel pas de tweede keer dit seizoen dat RWDM een achterstand helemaal omboog tot een zege; vier keer werd er na een achterstand gelijkgespeeld. Qua puntentotaal is evenwel RWDM niet de strafste comebackploeg. Die eer is voor Lierse.

Uitersten

De Pallieters vochten 5x terug nadat ze 11x op achterstand kwamen; maar zij pakten wel vier keer de zege. Lierse haalde dus al 13 punten na een achterstand terwijl RWDM nu op 10 zit.

Eén team pakte nog geen enkel punt al ze op achterstand kwamen. SK Deinze moest dit seizoen acht keer achtervolgen en verloor uiteindelijk gewoon al die matchen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top