eFootball: Mikail Gonen bereikt top 8 tijdens Global Esports Games

Nieuws | De Turkse grootstad Istanbul is momenteel gastheer van de Global Esports Games 2022. Daar vinden op dit moment enkele toernooien van wereldniveau plaats. Er zijn twee Belgische vertegenwoordigers aanwezig: Mikail Gonen op eFootball en Richard Donders op Street Fighter.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Game, set en match! De eerste Global Esports Games, georganiseerd door de Turkse esportsautoriteiten, vonden plaats in Istanbul van 15 tot 18 december.

Delegaties uit de hele wereld kwamen bijeen om te strijden op een handvol esports, zoals Dota 2, eFootball 2023, PUBG Mobile en Street Fighter V.

Twee landgenoten namen deel aan het toernooi, begeleid door de Belgische esportfederatie (BeSF): Mikail ‘FETIH1453ElTurco‘ Gonen zou zich bewijzen in de eFootball-competitie en Richard ‘PiKaH‘ Donders zette zijn Tekken-arcade stick aan de kant om België te vertegenwoordigen op Street Fighter.

De aanwezigheid van Mikail is misschien wat onverwacht. Hij verving namelijk Jon ‘Milan7Jon‘ Bruno, die vanwege een gebroken pols niet kon deelnemen. Maar hij bewees een waardige vervanger te zijn door de top 8 van de eFootball-competitie te bereiken!

Na een eerste overwinning tegen Djibouti (3-2, 3-2) versloeg FETIH1453ElTurco de Malediven (7-1, 5-1). Zo bereikte hij de achtste finales tegen Groot-Brittannië.

Hij kon een grote eFootball-natie verslaan (2-0, 1-1, 3-1) en moest het daarna opnemen tegen de favorieten van het toernooi: Brazilië.

Helaas bleek het Zuid-Amerikaanse land te sterk. Brazilië kon uiteindelijk doorstoten naar de finale tegen Iran door onderweg Turkije te verslaan.

Op Street Fighter V won PiKaH zijn eerste wedstrijd tegen Libië en verloor daarna tegen Ghana. Het is belangrijk te weten dat hij regerend Belgisch kampioen Houmaid ‘Takamura‘ Rabie vervangt. Hij was helaas niet in staat het toernooi in Istanbul bij te wonen.

Dankzij het aanpassingsvermogen van PiKaH op Street Fighter en het talent van Mikail Gonen op eFootball was het evenement een succes voor de Belgische delegatie.

De spelers konden heel wat ervaring opdoen. Wie weet kunnen ze zo ooit de wereldtop bereiken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top