Red Bull Campus Clutch: PXL Esports raakt net niet uit groepsfase

Nieuws | Na een uitstekende kwalificatie een paar weken geleden had PXL Esports een afspraak met de geschiedenis in de Red Bull Campus Clutch. Dat toernooi verzamelde de beste universiteitsteams ter wereld in Sao Paulo, Brazilië. België wachtte een zware competitie, en de spelers stelden niet teleur…

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze week vindt de Red Bull Campus Clutch plaats in São Paulo, Brazilië. De gelegenheid om onze Belgische vertegenwoordigers van PXL Esports aan het werk te zien. Omdat ze enkele weken geleden hun ticket voor de competitie hadden gewonnen, mochten onze vijf spelers het opnemen tegen de beste universiteitsspelers van de wereld.

Maar de loting viel niet bepaald in het voordeel van onze landgenoten uit. De spelers bevonden zich in een moeilijke groep, met de VS, Slovenië, Zweden, India en Guatemala.

Het begin van de competitie was spannend, met een close match tegen de Slovenen. Ondanks een overtime slaagden MaximeN en zijn team er niet in hun goede start te verzilveren: ze verloren met 12-14.

JohnieBoy en zijn teamgenoten rechtten de rug tegen Zweden. Met een dominante 13-3 stelde onze landgenoten hun eerste overwinning van het toernooi veilig.

Het volgende deel van de competitie lag iets moeilijker. De Amerikanen zaten goed op hun plaats in dit toernooi. Onze Belgen leden hun tweede nederlaag na een overtime met 12-14. Daardoor stonden ze met de rug tegen de muur. Ze moesten alles winnen om de kwalificatie alsnog veilig te stellen.

Die volgende wedstrijden waren adembenemend. Onze spelers werden in moeilijkheden gebracht door de uitstekende Indiërs. Desondanks wisten ze met 13-9 te winnen. En daar bleef het niet bij: ze pakten een 13-10 overwinning in een andere moeilijke wedstrijd tegen Guatemala.

Zo eindigde België in deze groepsfase met drie overwinningen en twee nederlagen. Helaas betekende dat het einde van hun Braziliaans avontuur… Ondanks enkele sterke prestaties stootten de Amerikanen en de Slovenen door.

Onze vertegenwoordigers hebben een schitterende prestatie neergezet. Ze mogen trots zijn op de manier waarop ze België hebben vertegenwoordigd. We zullen ze ongetwijfeld snel terugzien op het podium!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top