Dit zijn de beste films uit de carrière van James Cameron

Films | Het langverwachte 'Avatar 2: The Way of Water' is zojuist in de bioscoop verschenen. Fans overal ter wereld trekken naar de cinemazalen om zich opnieuw onder te dompelen in de magische wereld van Pandora, maar vooral om zich te vergapen aan het talent van James Cameron. Voor de gelegenheid heeft Pickx voor u de beste films uit de carrière van de regisseur op een rijtje gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terminator (1984 en 1991)

Het script voor 'Terminator' kwam bij James Cameron op tijdens een droom, terwijl hij ziek was. Hoewel hij op dat moment eigenlijk aan andere films aan het werken is, begint een wereld waarin mens en machine oorlog voeren vorm te krijgen in zijn hoofd. Het idee kwam helemaal van de grond toen hij ging samenwerken met Gale Anne Hurd als producent en schrijver. De twee zijn uiteindelijk zelfs met elkaar getrouwd. Samen schreven ze het verhaal van een mensachtige killerrobot die terug in de tijd wordt gestuurd om Sarah Connor te doden, de moeder van de man die het verzet tegen de machines zou leiden. De eerste 'Terminator', die 6 miljoen dollar kostte, bracht 80 miljoen dollar op: een enorm succes dat ontegenzeggelijk de carrière van James Cameron lanceerde.


Aliens (1986)

James Cameron treedt in de voetsporen van zijn voorbeeld Ridley Scott, in dit tweede deel van de 'Alien'-saga. Na 57 jaar in de ruimte te hebben gezweefd, wordt de shuttle van Lt. Ripley (Sigourney Weaver) gevonden door een bergingsteam uit de diepe ruimte. Bij aankomst op LV-426 vinden de mariniers slechts één overlevende, een negenjarig meisje genaamd Newt (Carrie Henn). Maar zelfs deze geharde mariniers met de nieuwste wapens zijn geen partij voor de honderden aliens die de kolonie zijn binnengevallen.
 
'Aliens' was een grote hit bij de Oscars met maar liefst zeven nominaties, waaronder twee beeldjes voor Beste Visuele Effecten en Beste Sound Effecten. James Cameron is absoluut een meester in science fiction en de speciale effecten ervan.


The Abyss (1989)

Voortbouwend op zijn groeiende reputatie in Hollywood werkte James Cameron aan 'The Abyss', opnieuw met Gale Anne Hurd. Hoewel het koppel uit elkaar ging tijdens het maken van deze film, werd het toch een succes met een Hollywoodbudget. In deze plot neemt de regisseur ons mee onder water, voor het eerst, 'Titanic' zou pas acht jaar later verschijnen. We volgen een Amerikaans onderzoeksteam dat in de Atlantische Oceaan op zoek moet naar een gezonken onderzeeër. James Cameron maakt gebruik van alle technologische middelen die hem op dat moment ter beschikking staan, een zoektocht naar perfectie die hij gedurende zijn volledige carrière voert.  


Titanic (1997)

Hoe kunnen we 'Titanic' niet noemen als we het beste werk van James Cameron opnoemen? De film is ongetwijfeld een mijlpaal in de filmgeschiedenis, al was het maar vanwege het recordbudget (destijds) van 200 miljoen dollar. Dezelfde prijs als de echte Titanic, ironisch genoeg. Het werd vervolgens een van de grootste successen in de filmwereld, zowel qua inkomsten als qua prijzen, en won maar liefst elf Oscars.


Avatar (2009 en 2022)

Avatar' is het passieproject van James Cameron. De man die de wereld van special effects en sciencefiction revolutionair heeft veranderd, wist toen hij zijn script in de jaren negentig schreef dat hij zou moeten wachten om een film te maken die aan zijn technische verwachtingen voldeed. In 2009 werd deze droom werkelijkheid, dankzij het gebruik van computergegenereerde beelden om de blauwe aliens te creëren die de regisseur na aan het hart liggen, de Na'vis. Maar liefst twaalf jaar na 'Titanic' steelt 'Avatar' de plek van het grootste succes van de regisseur. Hij wacht dan tot 2022 om een vervolg te produceren, dat ongetwijfeld zal profiteren van de technologische vooruitgang in de cinema in de tussentijd. Het lijdt geen twijfel dat 'Avatar 2: The Way of Water' een waardige vertegenwoordiger is van James Camerons genialiteit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top