v1d: “Ik ben vereerd dat ik België mag vertegenwoordigen op CS:GO”

Nieuws | Hey Nicolas! Eerst en vooral, hoe bevalt Bali je? Bali is fantastisch. Het klimaat is top, het is nu 31 graden en de zon schijnt. We zitten ook in een heel mooi resort, het is top. Je bent er natuurlijk niet op vakantie, want je hebt afgelopen weekend deelgenomen aan het WK CS:GO. Wat vind […]

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hey Nicolas! Eerst en vooral, hoe bevalt Bali je?

Bali is fantastisch. Het klimaat is top, het is nu 31 graden en de zon schijnt. We zitten ook in een heel mooi resort, het is top.

Je bent er natuurlijk niet op vakantie, want je hebt afgelopen weekend deelgenomen aan het WK CS:GO. Wat vind je van het resultaat?

We zijn eigenlijk wel tevreden. We zijn uit de groepsfase geraakt, toch wel met goede teams. Onder andere BIG Academy, waar een aantal spelers in het main team spelen, en Tsjechië, een goede tegenstander waar we op papier eigenlijk van zouden moeten verliezen. We zijn uit onze groep geraakt met twee wins en één loss. Daarna kwamen we uit tegen Mongolië, dat volgens mij de topfavoriet is. We hebben twee competitieve maps gespeeld, dus we zijn tevreden.

De groepsfase verliep inderdaad goed. Had je die kwalificatie vooraf verwacht?

Het was vooraf ons doel om uit de groepsfase te raken, maar we hebben toch een van de zwaardere groepen geloot. Toen onze groep bekendgemaakt werd, waren we een beetje ontmoedigd, maar we hebben de hoop erin gehouden. Zo zie je maar dat het toch mogelijk is om een team als Tsjechië naar huis te spelen.

Enkel Duitsland, met de spelers van BIG Academy, bleek te sterk voor jullie. Wat is je analyse van die nederlaag?

Dat zijn spelers die buiten deze competitie op een hoger niveau dan wij spelen. Ze spelen ook vaker samen, dus ze hebben een betere teamgeest. Daar hebben ze dus een voordeel. Ik heb wel samen met ons team geoefend voor dit toernooi, maar we hebben hun jaren ervaring nooit kunnen inhalen.

In de play-offs kwam je uit tegen Mongolië, oftewel IHC Esports. Geen cadeau, want zij konden zich als beste Aziatische team plaatsen voor de Major in Rio.

Inderdaad, daar hebben ze bijvoorbeeld 00 Nation naar huis gespeeld. Het is een goed team, ik denk dat ze hier topfavoriet zijn. We hebben alles gegeven wat we konden geven en als ik me niet vergis haalden we op elke map negen rondes (de match eindigde op 16-9 en 16-8, red.). Op zich zat er in deze match wel iets in, het was geen complete walk-over. Daarom zijn we wel tevreden, we hebben het op sommige momenten nog spannend kunnen maken.

Je vertegenwoordigt België toch al een aantal maanden op CS:GO. Hoe voelt dat?

Dat is heel fijn! ik ben heel vereerd dat ik dit voor België mag doen.

Hoe verloopt het samenspelen met je ploegmaats?

Het zijn allemaal topkerels, we kennen elkaar al lang en de sfeer zit altijd goed. Dat is ook de reden waarom deze spelers hier staan, het is belangrijk dat de sfeer goed blijft als je België vertegenwoordigt, wat het resultaat ook mag zijn. De vibe is hier dus altijd goed gebleven.

Voel je dat je als team progressie hebt gemaakt sinds het EK in juli?

Ja, we hebben betere resultaten behaald dan op het EK in Roemenië. We hebben ook meer tijd gestoken in onze voorbereiding. Het voelt goed dat dat ook iets oplevert.

Het heeft inderdaad geholpen, jullie zijn competitief gebleven tegen teams die op papier beter zijn.

Ja. Trouwens, Duitsland en Mongolië zijn momenteel nog steeds in de running, de twee teams waar we tegen verloren zijn. Dat is ook iets opmerkelijks.

Wat vind je van het evenement in het algemeen? Voelt het aan als een echt WK Esports?

Het is een topevenement op een toplocatie. We hadden uiteraard graag een lower bracket gehad, maar op zich is dat geen probleem. Het lijkt alsof het kort is geweest, maar de resultaten zijn er wel.

Ga je de rest van het WK volgen?

Zeker en vast. De wedstrijden worden hier uitgezonden op een groot scherm, dus wij kunnen meekijken.

Volgens jou is Mongolië dus favoriet op de eindzege?

Ja, oftewel Duitsland, oftewel Mongolië. Eventueel Macedonië nog. Het zal een van die drie landen worden, denk ik.

Laten we het tot slot even hebben over je carrière op clubniveau. Hoe zit het met het CS:GO-project van Sector One?

Sector One is momenteel niet meer zo gefocust op CS:GO. Dat gaf mij meer tijd om me voor te bereiden op het WK. Sector One legt nu meer de focus op VALORANT.

Je laatste toernooi met de organisatie was de Elite Series Summer Split, waar je niet in de play-offs raakte. Hoe groot was die teleurstelling?

Eigenlijk niet zo groot, omdat we gewoon met vrienden speelden, meer uit nostalgie. Er werd langs de kant van de organisatie ook niet veel aandacht aan besteed. We speelden enkel die matchen, we hadden eigenlijk niets voorbereid. De teleurstelling was dus niet al te groot.

Sector One is heel succesvol op VALORANT. Het roster won het Franse kampioenschap en de VALORANT Trinity Trials, georganiseerd door META. Denk je dat CS:GO daarom wat in de vergeethoek geduwd wordt?

Ja, ik denk dat de goede resultaten die ze behalen op VALORANT een reden is waarom ze de focus verlegd hebben. Dat is ook begrijpelijk. Ze hebben trouwens een oude CS:GO-speler uit Roemenië die nu shinet op VALORANT, MaximN. Die heeft de overstap goed gemaakt.

Heb je zelf al overwogen om de switch te maken naar VALORANT?

Ik heb zelf niet echt interesse om over te schakelen naar VALORANT, mijn hart zal altijd bij CS:GO blijven.

Heeft dat een specifieke reden?

Ik speel al van jongs af aan Counter-Strike, en ik heb eigenlijk nooit geprobeerd om andere games competitief te spelen. Ik heb wel eens een game op VALORANT gespeeld, maar dan meer als ontspanning in een andere setting.

META kondigde in november aan dat ze stoppen met de CS:GO Elite Series. Wat vind je van die beslissing?

Dat is op zich heel jammer, want de Benelux-scene van CS:GO kan elk toernooi gebruiken. Maar ja, we laten ons hoofd niet hangen, we hopen dat er andere toernooien op komst zijn. Zo niet zullen we altijd helpen om dergelijke toernooien in de Benelux op poten te zetten.

Wat vind je van die scene? Hoe zie je de toekomst van CS:GO in de Benelux?

Momenteel heb je bijvoorbeeld Keoz, die het heel goed doet. Hij kon er helaas niet bij zijn in Bali vanwege andere verplichtingen. Er zijn wel opkomende talenten, ik denk dat we er ook een paar meebrachten naar Bali. n0te heeft onder andere heel sterk gespeeld, dat is wel iets om in het oog te houden. Nexius is een ander opkomend talent die helaas ook niet aanwezig kon zijn. Hij speelt nu voor MOUZ NXT.

Wat zijn je persoonlijke toekomstplannen?

Momenteel zijn ze nog een beetje blurry, ik heb niet echt directe toekomstplannen. Ik laat het een beetje op me afkomen, ik zie wel na Bali wat ik ga doen met mijn CS:GO-carrière.

Je vliegt pas op maandag terug naar huis. Wat ben je de komende dagen nog van plan op Bali?

We gaan proberen om Bali nog een beetje te ontdekken. We hebben morgen een excursie gepland, om een aantal plaatsen te bezichtigen. Ik wil ook nog wat genieten en uitrusten.

Wij zijn jaloers, veel plezier en bedankt voor het interview!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top