Beerschot pakt historische 18 op 18 (maar zit nog ver van het 1B-record)

Sport | Beerschot VA won zondag met het kleinste verschil van SL16 FC en blijft zo ook na zeventien speeldagen leider in de Challenger Pro League. De zesde opeenvolgende zege leverde de eerste 18 op 18 op in vijftien seizoenen. Een historisch moment dus, dat de weinig overtuigende manier waarop de beloften van Standard aan de kant werden gezet, snel naar de vergetelhoek duwde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met deze achttien op achttien evenaart Beerschot het seizoensrecord van RWDM. De Brusselaars konden dit seizoen ook al eens zes opeenvolgende wedstrijden afwerken zonder puntenverlies te lijden; maar botsten toen bij poging zeven op SK Beveren (1-1). Daarna werd er 2x verloren. Bij Beerschot hopen ze natuurlijk dat het niet zo'n gang zal gaan; ook al kondigt de volgende competitiematch (uit bij Deinze) zich niet meteen aan als een walk in the park.


Als Beerschot er straks wél in slaagt om ook te winnen van Deinze; dan evenaren ze de zegereeks van Lierse uit het seizoen 2017-2018. De Pallieters wonnen toen zeven duels na elkaar om dan met 1-0 ten onder te gaan tegen Union SG.

Maar er zijn twee teams die nog straffer deden. KV Mechelen bleef in het seizoen 2018-2019 negen opeenvolgende duels zonder puntenverlies tot ze bij de tiende poging op Roeselare botsten (0-0). En het ultieme record ligt nog wat verder; want Union SG won in hun recordjaar 2020-2021 maar liefst 11 opeenvolgende matchen. Westerlo riep de Brusselaars bij de twaalfde match een halt toe (2-2).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top