‘Patiënt Pedro’: tv-maker Pedro Elias gaat op zoek naar hulp voor zijn angsten

Films | Wie worstelt er niet met angsten? Experts zeggen immers dat faalangst een ziekte van deze tijd is. Maar er zijn allerlei soorten angststoornissen en we kennen allemaal wel iemand die er vol met vragen over zit. Ook tv-anker Pedro Elias heeft met een hoop stress te maken omdat hij bijvoorbeeld met de constante angst leeft om ernstig ziek te worden. In zijn nieuwe docureeks ‘Patiënt Pedro’, die vanaf 12 december op Play4 wordt uitgezonden, gaat hij op zoek naar de bron van zijn angsten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de oorsprong van ‘Patiënt Pedro’ moeten we terug naar 2020 en de tv-reeks ‘Topdokters’. Bij die reeks ontstond immer de podcast ‘Patiënt Pedro’, een reeks waarin de tv-maker en grappige sparringpartner van Wesley Sonck in de ‘Container Cup’ op zoek ging naar de antwoorden achter zijn grote doemdenken. Pedro Elias is immers een hypochonder, iemand die steeds bang is dat hij een ernstige ziekte heeft.

Zo stond Elias al een keer bij de dokter omdat hij dacht dat hij keelkanker had of omdat hij er rotsvast van overtuigd was dat die drukkende pijn in zijn hoofd wel te wijten moest zijn aan een hersentumor. Telkens was er echter niets aan de hand.

Niet meer leefbaar

Maar ook al was Pedro Elias kerngezond, de angsten kwamen terug. “Als een ziekte zich in mijn hoofd heeft genesteld, lig ik de hele nacht te huilen, terwijl de dood mij om de hoek toewuift”, aldus het tv-gezicht. Net omdat zijn hypochondrie niet meer leefbaar is, laat hij in de vierdelige docureeks ‘Patiënt Pedro’ deze keer zijn geest in plaats van zijn lijf onderzoeken. Daarvoor schakelt hij de hulp in van professor Damiaan Denyswereldautoriteit op het vlak van angst en dwangstoornissen en diensthoofd van de psychiatrische afdeling van het Amsterdam UMC.

Eerlijke antwoorden

Bovendien is Damiaan Denys van opleiding ook filosoof en is hij net bekend om zijn eerlijke antwoorden op vragen over issues zoals angst en vrijheid, geest en hersenen, dood en leven. De geknipte persoon dus om Pedro Elias te begeleiden in zijn zoektocht naar een beter leven, een zonder angsten en met meer inzicht over zijn demonen of wat hem juist overkomt.

Net zoals de podcast vertelt het intieme ‘Patiënt Pedro’ op die manier het persoonlijke verhaal van Pedro Elias, waarin we hem op z’n kwetsbaarst zien, net omdat hij die therapiesessies laat filmen. Zijn therapeutisch traject biedt echter ook een unieke kijk op ziekteangst of het omgaan met een angststoornis.

Bekijk ‘Patiënt Pedro’ op maandag 12 december om 22u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top