dev1ce maakt indruk bij Astralis-comeback

Nieuws | Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar Nicolai "dev1ce" Reedtz heeft eindelijk zijn comeback gemaakt op het hoogste niveau. En wat voor een. Tijdens zijn eerste match leidde de Deen Astralis naar een 2-0 overwinning met maar liefst 56 kills.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De bekende AWPer maakte zijn terugkeer tijdens de play-offs van CCT North Europe Series 2. Daar kwam Astralis in actie tegen de landgenoten van Tricked. Pikant detail: Lucky, die dev1ce moest vervangen na zijn transfer naar NIP, maakt deel uit van dat roster.

Maar dev1ce heeft die strijd alvast gewonnen. Mirage werd een competitieve map. Astralis kon met 16-14 de overwinning pakken, dankzij 32 kills van de nieuwe AWPer. Met 16-8 was Nuke iets eenzijdiger. Lucky kon met een K/D van -10 niet overtuigen.

Toch lijkt Astralis nog niet klaar voor een groot toernooi. De kwartfinale tegen het Belgische HEET draaide uit op een fiasco. Nochtans waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zowel de eerste als de tweede map werden beslist in overtime.

Met een beresterke afro op de server kwam HEET telkens als winnaar uit de bus. Dust2 eindigde op 17-19 in het voordeel van de Belgische organisatie. Op Inferno kregen we zelfs een dubbele OT te zien. Ondanks een nieuwe topprestatie van dev1ce (69 kills) werd Astralis met 19-22 uitgeschakeld.

Ondanks de vroege uitschakeling spreekt de organisatie van een geslaagd debuut: “Zijn prestatie heeft alles waar we op hoopten overtroffen. Zijn statistieken zijn één ding, het teamwerk en de bijdrage aan het team is even belangrijk. We mogen niet elke keer dit soort cijfers van hem verwachten, en we kunnen niet alle druk op individuele spelers leggen, maar als meer spelers zo presteren, geeft dat veel perspectieven voor de toekomst.

Het nieuwe roster krijgt nu een tweetal maanden tijd om zich alle rust voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hun eerste grote uitdaging van 2023 wordt de kwalificatie voor IEM Katowice in februari.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top