RWDM stuurt Bryan Smeets naar de B-kern

Challenger Pro League | Er zit een haar in de boter tussen RWDM en middenvelder Bryan Smeets. De Nederlander werd enkele dagen na de nederlaag tegen Club NXT per direct naar de B-kern gestuurd tot er een gezamelijke oplossing gevonden wordt voor zijn (stevige) contract dat nog tot medio 2024 loopt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Smeets kreeg zijn 'degradatie' woensdag te horen en volgens Het Laatste Nieuws zou een incident van na de match tegen Jong Genk aan de basis liggen van de verwijdering. Smeets zou na die match "op een onorthodoxe manier zijn ongenoegen geuit hebben" en dat zou hem buitenspel gezet hebben bij de rest van de kern. De Nederlander zou zich achteraf wel verontschuldigd hebben, maar blijkbaar was het kwaad toen al geschied.

De 30-jarige Nederlander lijkt dus einde verhaal bij RWDM; dat hem afgelopen zomer nog met veel poeha wegplukte bij reeksgenoot Lommel SK. Smeets speelde dit seizoen mee in 14 duels en was daarin goed voor vijf assists (en nul goals). De Nederlander stond daarmee op een gedeelde tweede plaats in de algemene assistenranking.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top