‘Filmklap’ heeft weer 3 boeiende filmtips in petto

Films | In ‘Filmklap’ vertelt Sverre Denis deze week iets meer over ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’, ‘A Quiet Place Part II’ en ‘Memory’. Of hoe je je mag verwachten aan een metafilm over en met Nicolas Cage, een zenuwslopende postapocalyptische thriller waarin stilte een belangrijke rol speelt en een Liam Neeson-actievehikel zoals alleen Liam Neeson dat kan serveren. Rep je alvast om deze films in de VOD-catalogus van Pickx te bekijken want binnenkort verdwijnen ze uit dat aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Unbearable Weight of Massive Talent’

Hollywoodster Nicolas Cage heeft al heel wat onwaarschijnlijke films op zijn filmografie staan. Om het even anders te formuleren: er zijn weinig andere hedendaagse Hollywoodsterren die zo een brokkenparours van mislukte filmprojecten op hun naam hebben staan als Cage. Voor alle duidelijkheid: hoe slecht de films soms ook zijn, aan Cages acteerspel valt altijd plezier te beleven. In de meta-film ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ drijft de acteur de spot met zichzelf. Cage speelt zichzelf en stemt er mee in om tegen betaling langs te gaan bij Javi (Pedro Pascal), een miljardair die door de CIA in de gaten wordt gehouden en ook zijn grootste fan blijkt te zijn. De film, in een regie van Tom Gormican, zit tjokvol satirische verwijzingen naar Cage’s meest memorabele rollen, van ‘Face/Off’ over ‘Con Air’ tot ‘Wild at Heart'. Roep het luidkeels: "We all love Cage!"

‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

‘A Quiet Place Part II’

Hoe zou het met de Abbotts zijn, de welvarende blanke New Yorkse familie die door regisseur John Krasinksi en zijn echte vrouw Emily Blunt in ‘A Quiet Place’ worden gespeeld? In deze postapocalyptissche thriller worden ze samen met hun kinderen (Millicent Simmonds en Noah Jupe) gedwongen om in absolute stilte te leven om niet het hapklare slachtoffer te worden van blinde buitenaardse monsters met een overgevoelig gehoor. Het antwoord op die vraag krijg je in ‘A Quiet Place Part II’, het vervolg op deze verrassingshit uit 2018. Deze keer ruilen de Abbottss hun onveilige boerderij in voor een verlaten fabriek waar dochter Regan de mysterieuze indringers hoopt te kunnen afschrikken met oorverdovende geluiden, de zwakke plek van de pijlsnelle monsters. De stilte is opnieuw dé gimmick van deze sequel maar het indrukwekkende geluidsdesign en de heerlijk meeslepend opgebouwde spanning houden je ook deze keer op het puntje van je stoel.

 A Quiet Place Part II is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

‘Memory’

‘I’m the f*cking white Liam Neeson’, zegt een niet bijster slim wit personage in ‘Atlanta’, de absurde tv-serie waarin acteur, regisseur en muzikant Donald Glover items als ras en identiteit onderzoekt. Om maar te zeggen: in navolging van pakweg Arnold Schwarzenegger, Steven Seagall en Chuck Norris heeft ook de Ierse acteur Liam Neeson zich op late leeftijd een carrière en iconisch statuut als actiester uitgebouwd. In deze actiefilm van Martin Campbell, de man achter de Bond-films ‘GoldenEye’ en ‘Casino Royale’, krijgt Neeson als huurmoordenaar Alex Lewis zowel de politie als een bende slechterikken achter zich aan omdat hij heeft geweigerd om een meisje te vermoorden dat naar de VS is gesmokkeld. Dat Neeson hier ook last heeft dementie, moet de Vlaamse filmliefhebber vertrouwd in de oren klinken. De film is immers een remake van ‘De zaak Alzheimer’, Eric Van Looys verfilming van de gelijknamige misdaadroman van Jef Geeraerts met Jan Decleir in een dreigende glansrol. 

Memory’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top