Tim Van Aelst en Christoff tonen spirituele kantje in ‘Saartje’ op Pickx+

Films | Een zanger met vier MIA’s en vijf Zomerhits op zijn palmares en een televisiemaker die na een zoveelste succes de boeken dichtdeed nemen plaats op de sofa van het praatprogramma ‘Saartje’ op Pickx+. Christoff en Tim Van Aelst leren elkaar goed kennen op de sofa naast Saartje Vandendriessche. Wekelijks blikken we vooruit op de gasten, hun gelijkenissen en verschillen en de beste anekdote van de aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruim vijftien jaar geleden was Christoff een schlagerzanger die vooral de nummers zong die zijn management voor hem uitkoos. Tegenwoordig zingt de Vlaams-populaire zanger voornamelijk popmuziek en, belangrijker, schrijft hij ook grotendeels zijn eigen nummers. In de studio van ‘Saartje’ zegt hij een grote evolutie te hebben doorgemaakt. Dat betekende in de coronaperiode ook wel dat hij aan zijn carrière begon te twijfelen en ook andere paden bewandelde.

Wie (niet uit twijfel, maar wel uit vastberadenheid) ook een ander pad wil bewandelen, is televisiemaker Tim Van Aelst. Met zijn productiehuis Shelter scoorde hij grote hits als ‘Benidorm Bastards’, ‘Wat Als?’ en ‘Safety First’, maar dit jaar besloot hij er helemaal mee op te houden, om meer tijd te hebben om te leven. Iedereen wil weten wat hij nu zal doen, maar de waarheid is gewoonweg dat hij het zelf nog niet weet. Dat het creatief zal zijn, kan hij wel al met zekerheid zeggen. Saartje schotelt haar gasten de trefwoorden “medailles”, “spirriwilly” en “mokerslag” voor.

Raakvlakken

Wie had gedacht dat Christoff en Tim Van Aelst zoveel raakvlakken zouden vinden? Beide heren hebben al talloze successen (en dus medailles) geboekt, maar hechten meer belang aan andere dingen. Beiden zijn ze heel spiritueel (daar slaat het trefwoord “spirriwilly” op) en proberen ze actief aan zichzelf te werken. En beiden hebben ze al heel wat te verwerken gekregen. Christoff moest met een lach op zijn gezicht op de podia blijven staan terwijl de toekomst van zijn naasten onzeker was, en Tim maakte vooral een zware scheiding door.

De twee gasten laten zich elk ook “begeleiden” en vinden dat niet alles een wetenschappelijke verklaring nodig heeft. Zo vertelt Christoff dat hij al sinds zijn elfde de raad vraagt van een ziener, een vrouw die een connectie heeft met “hierboven”. Toen was hij erg ziek. De dokters gaven hem een overlevingskans van tien procent, maar de ziener zei dat het goed zou komen, en zo geschiedde. Hij wilde meer weten en vroeg ook naar zijn toekomst. Ze zei dat ze de jonge Christoff voor een grote groep mensen zag staan met iets in zijn hand. “Zij heeft mijn zangcarrière voorspeld”, zegt de zanger die voor het ondertekenen van een contract nog steeds bij haar langsgaat.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 8 december op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top